«7 Απριλίου - 7 Μαΐου: Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία από τη Νέα Δημοκρατία»

«7 Απριλίου - 7 Μαΐου:
Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία από τη Νέα Δημοκρατία»

 Αθήνα, 10 Απριλίου 2017

 Ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία είναι αυτό της Υγείας

Για τη Νέα Δημοκρατία, μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία υλοποιεί την πρωτοβουλία «7 Απριλίου - 7 Μαΐου: Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία».

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων σε νοσοκομεία για την ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το χώρο της Υγείας.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ακούσει από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους.

Ταυτόχρονα, να ακούσει και τη γνώμη των πολιτών, που επισκέπτονται τα νοσοκομεία, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας.

Η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο αυτό συζητά με την ιατρική κοινότητα και τους πολίτες ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων για την Υγεία.

Ήδη, η δράση «Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία» ξεκίνησε το τριήμερο 7 - 9 Απριλίου, από την Κρήτη.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Τομεάρχης Υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχαν σε εκδήλωση στελεχών του κλάδου της Υγείας απ’ όλη την Κρήτη, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά πρότειναν και λύσεις.

Παράλληλα, οι κ. Αυγενάκης και Οικονόμου επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία, καθώς και δομές Υγείας και των τεσσάρων Νομών της Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πλαίσιο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας αυτό περιγράφεται ως εξής:

1. Δέσμευσή μας είναι οι εποικοδομητικές ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των ομάδων Υγείας με κεντρική στόχευση ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα παροχής υπηρεσιών Υγείας με κέντρο τον πολίτη.

2. Πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πρόληψη και αποκέντρωση της υγειονομικής κάλυψης.

3. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δημόσιες δομές των Κέντρων και των Μονάδων Υγείας.

4. Προκρίνουμε τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της επικράτειας σε προσωπικό και υποδομές.

5. Προτείνουμε τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

6. Επιδιώκουμε - και θα επιτύχουμε - εξορθολογισμό στη λειτουργία των νοσοκομείων με επαρκή στελέχωση σε ιατρικό, νοσοκομειακό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

7. Δίνουμε έμφαση στην κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους, στην δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, στην καλύτερη κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε θέματα, όπως η ειδική αγωγή, τα καινοτόμα φάρμακα, στη μεταρρύθμιση της ψυχικής Υγείας.

Τις μέρες μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσα στον Μάιο θα παρουσιαστεί το πλαίσιο αρχών του Κόμματος για την Υγεία.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη