Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2017
Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 10.00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛ.ΠΑΡΚΟΥ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι
131 χρόνια μετά την μεγάλη εξέγερση των εργατών του Σικάγο για την διεκδίκηση και κατοχύρωση του 8ώρου και τα οράματα και οι διεκδικήσεις της εργατικής  τάξης παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρες.
131 χρόνια μετά και ακόμα αυτή η μέρα αποτελεί φάρο για την εργατική τάξη του κόσμου στη πάλη της ενάντια στην αστική τάξη της κάθε χώρας.
131 χρόνια μετά και ακόμα η αστική τάξη φοβάται τα μηνύματα αυτής της μέρας και προσπαθεί να της αλλάξει το περιεχόμενο.
Η 1η Μάη είναι μέρα αγώνα για την εργατική τάξη, είναι μέρα επιθεώρησης δυνάμεων.
Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης που έδωσαν την ζωή τους για τα δίκια της. Είναι μέρα που εμπνέει ακόμα και σήμερα τους εργαζόμενους όλου του κόσμου για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους.
Πρωτομαγιά 2017. Η εργατική τάξη, ο λαός της χώρας μας και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι εστίες όξυνσης των ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο, έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι εστίες αυτές δεν είναι μακριά μας. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό να γίνει κατανοητό από τους εργαζόμενους και το λαό, μπροστά σε εξελίξεις που κρύβουν μεγάλους κινδύνους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θέλει να μπλέξει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς γι’ αυτό το λόγο κάνει προτάσεις στις ΗΠΑ για αναβάθμιση του ρόλου της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, αλλά και για να συνοδεύουν ελληνικές φρεγάτες τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα όταν αυτά είναι έτοιμα να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.       
Την εμπλοκή αυτήν την πληρώνει ήδη ο λαός:
ü Με το γεγονός ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στους εξοπλισμούς για τη στρατιωτική της ενίσχυση, πιάνοντας το στόχο του ΝΑΤΟ για 2% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Δαπάνες, βεβαίως, που κόβονται καθημερινά από υπηρεσίες κοινωνικές, από παροχές που αφορούν εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
ü Η συμμετοχή της χώρας στη στήριξη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το λαό. Σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία και Αφγανιστάν, η Ελλάδα συμμετείχε με αποστολή στρατευμάτων, ενώ παρέχει μια σειρά διευκολύνσεις σε επεμβάσεις της ΕΕ, όπως στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Λιβύη. Συμμετέχει, επίσης, σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, διαθέτει τη βάση της Σούδας για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απέναντι στη Συρία, πρωταγωνίστησε στη συγκρότηση Νατοϊκής ναυτικής δύναμης που περιπολεί στο Αιγαίο.
ü Με το γεγονός ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η ελληνική αστική τάξη έχει η ίδια τροφοδοτήσει σε διάφορες φάσεις τα ζητήματα συνδιαχείρισης του Αιγαίου, τα ζητήματα αλλαγής συνόρων, εναλλάσσοντας τον κοσμοπολιτισμό με τον εθνικισμό. Έχει στηρίξει τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό, έχει παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
ü Έχει συμβάλει στον εγκλωβισμό στην Ελλάδα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που την ίδια ώρα θέλει να ενισχύσει αλλά και να αναβαθμίσει το ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης εγχώρια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Γι’ αυτό παίρνει μέτρα ενάντια σε κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα και συνεχίζει από εκεί που σταματήσανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Φέρνει μέτρα που ισοπεδώνουν ακόμα περισσότερο την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Ø Μειώνει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο.
Ø Φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Ø Διατηρεί όλη τη προηγούμενη φορολογία.
Ø Ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.
Ø Προχωράει με ταχύς ρυθμούς τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια και τα αεροδρόμια.
Ø Διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ø Ετοιμάζεται να φέρει το νέο αντεργατικό νόμο που στόχο έχει να βάλει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο εργατικό κίνημα.
Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, ο λαός κάθε χώρας και ο ελληνικός, πρέπει να αναγνωρίσει ως βασικό εχθρό, ως τον κύριο φταίχτη την αστική τάξη της δικιάς του χώρας. Η δικιά της πολιτική, τα δικά της συμφέροντα είναι που τον σπρώχνουν στη δίνη ενός πολέμου.
 Η φετινή Πρωτομαγιά μάς βρίσκει, λοιπόν, σε συνθήκες που η αδυναμία καπιταλιστικής ανάκαμψης και η ένταση της κυβερνητικής - εργοδοτικής επίθεσης στα εναπομείναντα εργασιακά μας δικαιώματα, συνοδεύεται από όξυνση των αναταραχών στην περιοχή μας.
Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης, τα εργατικά συνδικάτα οφείλουν να ορθώσουν από τώρα τείχος προστασίας της εργατικής τάξης, του λαού, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη με την εργατική τάξη των χωρών της περιοχής.
Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την εργοδοσία, το κράτος της, τα κόμματά της, αλλά και τις δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που βάζουν πλάτη στη στήριξη του «εθνικού συμφέροντος» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στον στόχο της ανάκαμψης και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης.
Αγωνιζόμαστε:
Ø Ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, για κάλυψη των απωλειών της περιόδου της κρίσης, κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ενάντια στην εκμετάλλευση.
Ø Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές.
Ø Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις εργατικές, λαϊκές ανάγκες. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Ø Όχι στην αλλαγή συνόρων και τις συνθήκες που το κατοχυρώνουν.
Ø Όχι στο μίσος των εθνικιστών, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Απομόνωση παντού της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Ø Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον στην πάλη για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση. Δεν μπαίνουμε κάτω από την ξένη για μας σημαία των καπιταλιστών και των δυνάμεών τους στο κίνημα. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 10.00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛ.ΠΑΡΚΟΥ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη