Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντινίτσης στην Ενορία του Σταυρού Λαμίας

Με μεγαλοπρέπεια και την αρμόζουσα απόδοση τιμής στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου υποδέχθηκε και φιλοξένησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντινίτσης η Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυρού Λαμίας από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

            Την Παρασκευή το απόγευμα ενορίτες παρέλαβαν σε κλίμα πανηγυρικό την Ιερά Εικόνα από την Αδελφότητα της Μονής την οποία μετέφεραν με αυτοκινητοπομπή στον ενοριακό τους Ναό.

            Στην πλατεία του Ναού έγινε η υποδοχή από τους ιερείς των ενοριών του Σταυρού και πλήθους πιστών, έγινε δέηση και ακολούθησε ο στολισμός της εικόνας.

            Το βράδυ στις 8.30 πραγματοποιήθηκε Ιερά Αγρυπνία με την ακολουθία του Όρθρου του Ακάθιστου Ύμνου) και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον γυναικωνίτη του Ναού παρατέθηκε, από της γυναίκες της ενορίας, μικρή τράπεζα  σε όλους τους παρευρισκομένους  με τσάι και εδέσματα.

            Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και το απόγευμα ο Εσπερινός της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών και Ιερά Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο.

            Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ρόδον το Αμάραντον» το οποίο περιέχει μελέτη και ανάλυση των παραστάσεων που απεικονίζονται στην ομώνυμη εικόνα της Παναγίας. Το βιβλίο έχει προλογίσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικόλαος, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ και για την ευλογία που χάρισε στην Ενορία μας. Το  έχει εκδώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού σε συνεργασία με την Ενορία μας. Συγγραφεύς αυτού του μικρού πονήματος είναι    ο κ. Σωτήριος Γ. Αλεξόπουλος, Θεολόγος, που υπηρετεί στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και έλκει την  καταγωγή του  από τον Σταυρό. Να σημειωθεί ότι χάρτινο αντίγραφο της Εικόνας υπήρχε από χρόνια στην κατοχή της Ενορίας μας, το οποίο και ανέδειξε ο συντοπίτης μας κ. Ιωάννης Μακρής συνταξιούχος  δάσκαλος τον οποίο και ευχαριστούμε εκ μέρους όλης της Ενορίας για τον κόπο του στην έκδοση αυτού του βιβλίου.

            Οι όμορφες και ψυχικά ωφέλιμες, για αυτήν την περίοδο που διανύουμε, εκδηλώσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου έκλεισαν με την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αντινίτσης από τον Ιερό μας Ναό και την παράδοση της αργά το μεσημέρι της Κυριακής  στην αδελφότητα της Μονής, η οποία μας περίμενε με χαρά και μετά την επανατοποθέτηση της εικόνας στο παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου μας φιλοξένησε στο Αρχονταρίκι της Μονής.

            Ευχόμαστε σε όλους η Υπεραγία Θεοτόκος, Μητέρα όλων των ανθρώπων, να σκέπει, να φρουρεί και να φυλάττει κάθε χριστιανό και να εκπληρώνει κάθε ψυχοφέλιμη επιθυμία.

                                                            Καλή Ανάσταση !
                                                                                            Εκ της Ενορίας

 





http://www.imfth.gr



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη