Έντονες αντιδράσεις στη Στυλίδα για τους πρόσφυγες

Δημοψήφισμα θα κρίνει τελικά την εγκατάσταση προσφύγων στην Στυλίδα. Πρόταση των κατοίκων την οποία αποδέχτηκε ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος, αφού βρέθηκε πρώτα αντιμέτωπος με την αγανάκτηση και την οργή τους.
Τα αίματα άναψαν στο κτίριο του ΟΣΚ, όπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στο στρατόπεδο Ανδρόπουλου, αφού αρκετοί άκουγαν και για πρώτη φορά το ενδεχόμενο της εγκατάστασης προσφύγων στην πόλη τους. Τόσο ο Απόστολος Γκλέτσος, όσο και οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, και λιγότερο ο Χρήστος Σταικούρας της Ν.Δ., βρέθηκαν αντιμέτωποι με φραστικές επιθέσεις από τους πολίτες. Η ένταση χτύπησε «κόκκινο», όταν ο Απόστολος Γκλέτσος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν Σύριοι, σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία, αν αποκλειστεί το στρατόπεδο. Σε μια στιγμή έντασης, ο δήμαρχος έσκισε το τοπογραφικό που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Μετά από 3 ώρες περίπου, που άκουσε παράπονα και προβληματισμούς και σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη