Γενική Συνέλευση των Οικοδόμων της Φθιώτιδας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΑΡΙΘ. ΕΓΓΡ. ΕΙΣ. ΒΙΒΛ. ΕΠΑΓΓΕΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 1–12/7/74
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986108669 - 6944878005 - 6983869431
Αριθ. Πρωτ. 8                                                                                                                   Λαμία 13/4/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, Έλληνες και μετανάστες
Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας – Πλατεία Διάκου – Λαμία μετα απο απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας με θέματα:
1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016
3. ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2016
4. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017
5. ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η 1 η Μάη είναι δική μας μέρα, μέρα των εργατών, που σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας, οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, το τσάκισμα της ζωής μας για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η αντεργατική-αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ ετοιμάζουν το νέο αντιλαϊκό πακέτο με το κλείσιμο της συμφωνίας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ανάλογα.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολεμικών συγκρούσεων γύρω μας. Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ- Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Τιμάμε την Πρωτομαγιά παλεύοντας μαζί με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη - Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Έλα να ακούσεις, να μιλήσεις και να συμβάλεις για να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια. Αρκετά ματώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές, οι εφοπλιστές και όλα αυτά τα παράσιτα που μας πίνουν το αίμα για να θησαυρίζουν.
Έλα να αποφασίσουμε για το πώς θα διεκδικήσουμε:
Ø Μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009.
Ø Να ανοίξουν έργα που έχουν ανάγκη οι εργάτες (εργατικές κατοικίες, σχολεία, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.α.)
Ø Διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων για να συνταξιοδοτηθούν οι συνάδελφοι που λόγω της ανεργίας δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα.
Ø Να αντιπαλέψουμε τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν Κυβέρνηση, Ε.Ε.,ΔΝΤ.
Ø Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
Ø Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Ø Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Ø Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εκμετάλλευσης.
Με την οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς να επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη σωτηρία μας από αυτούς που μας σκάβουν το λάκκο.
Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, και προσφυγιά, εμείς και τα παιδιά μας είναι η ταξική πάλη, η συνολική αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Γίνε η φωνή του Συνδικάτου.
Κινητοποίησε τους συναδέλφους που γνωρίζεις, τους άνεργους οικοδόμους που ξέρεις. Και εδώ θα αποδείξουμε την δύναμή μας. Είναι υπόθεση όλων μας. Η αποχή είναι συνενοχή.
Σημειώνουμε επίσης ότι, για τη συμμετοχή των Μελών στην εκλογή της εφορευτικής επιτροπής απαραίτητα είναι:
1. Η οικονομική τακτοποίηση.
2. Το βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ.
3. Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ, Πλ. ΔΙΑΚΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη