Πρόγραμμα Εορτασμού της Τοπικής Εορτής «Διάκεια» σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου

Πρόγραμμα Εορτασμού της Τοπικής Εορτής «Διάκεια» σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου 
 Οι εκδηλώσεις εορτασμού της τοπικής εορτής «ΔΙΑΚΕΙΑ», σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου, θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία από την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 έως το Σάββατο
29 Απριλίου 2017.
Στο πλαίσιο του Εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
2) Ώρα : 08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.
3) Ώρα : 17.30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα
4) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 23ης Απριλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Β. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
1) Ώρα 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
2) Ώρα 10.30 π.μ. Τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία στον Ιερό Ναό από τον εκπαιδευτικό κ. Σταυρόπουλο Βασίλειο, Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, σύμφωνα με το αρ. Φ23/1536/29-03-2017 έγγραφο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.
Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.
Γ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
Στη συνέχεια, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. :
– Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
– Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
– Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
– Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
– Δήμαρχο Λαμιέων
– Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθ.Διάκου κ. Αθανάσιο Μαστροκωστόπουλο
– Πρόεδρο της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου κα.Μαρία Μαστροκωστοπούλου
– Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρτοτίνας κ. Βασίλειο Κάππα
– Πρόεδρο του Συλλόγου Αρτοτινών «Ο Αθ.Διάκος», κ. Μαρτέκα Θεόδωρο
Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στο Περιφερειακό Κατάστημα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Ώρα 07.00μ.μ.: Μουσικοχορευτική Εκδήλωση παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, αφιερωμένη στη Μνήμη του Αθανασίου Διάκου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων
στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη