Χοιρινό με σέλινο

 Κρεατικά
Χοιρινό με σέλινο

Υλικά(για 4-6 μερίδες):

    200 gr κρεμμύδια
    850 gr χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους
    ½ ματσάκι μαϊντανό
    40 gr βούτυρο
    250 ml λευκό κρασί
    1½ κιλό σέλινο(με κοτσάνια και φύλλα)
    2 αυγά
    χυμός ενός λεμονιού


Εκτέλεση:


    Πλένετε το κρέας και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας σκέτο σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει. Μετά βάζετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για κανένα τρίλεπτο.
    Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το κρασί. Περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί τελείως και προσθέτετε τον μαϊντανό και περίπου μισό λίτρο νερό.
    Χαμηλώνετε τη φωτιά μόλις πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζεται για περίπου 45 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ χοντροκόβετε το σέλινο και ξεχωρίζετε τα κοτσάνια από τα φύλλα. Αφού περάσει η απαραίτητη ώρα (βλ. παραπάνω) και δυναμώσετε τη φωτιά ρίχνετε τα κοτσάνια μαζί με ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετά ρίχνετε τα φύλλα μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε για άλλη μια φορά(με μέτρο) και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα ακόμα.
    Για το αυγολέμονο χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός. Χτυπάτε και τον κρόκο του αυγού ξεχωριστά. Αδειάζεται λίγο ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο αυγό λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζουμί.
    Τέλος, χύνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.


http://www.typos.com.cy


Share on Google Plus

About Lamia Times

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *