Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στο Π.Σ. για τις πολιτικές εξελίξεις

 

 

 

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΔΗΛΩΣΗ στο Π.Σ.
Πολιτικές εξελίξεις
Οξύνεται επικίνδυνα ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε στρατιωτική βάση της Συρίας με πρόσχημα την χρήση τοξικών αέριων σε πόλη της περιοχής.
Το γεγονός ότι τα αμερικανικά πλοία απ' όπου εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι χρησιμοποίησαν για τον ελλιμενισμό τους τη βάση της Σούδας επιβεβαιώνει την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Kαταδικάζουμε   την  επίθεση των ΗΠΑ  και καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
**************************
Όσο πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας για το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων και φανερώνεται η σύγκλιση όλων των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση και τους στρατηγικούς στόχους της πολιτικής που διευθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, τόσο ενισχύεται η προσπάθεια των αστικών επιτελείων να εγκλωβίσουν το λαό σε ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτό έχουν αναμφίβολα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ, με εναλλασσόμενους και αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους. Για παράδειγμα, ο καβγάς τους για τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και το εύρος των ανατροπών καταλήγει στον εκβιασμό του λαού να αποδεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να υπάρξει γρήγορα συμφωνία και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάσχεσης των προϋποθέσεων για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Κατά τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να σκεπάσουν τη συμφωνία τους στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, με φασαρία για σκάνδαλα και Εξεταστικές Επιτροπές, που συν τοις άλλοις συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες και το βάθος της διαφθοράς στον καπιταλισμό, αποτέλεσμα της διαπλοκής του αστικού κράτους με τα μονοπώλια.
Αυτό που επιδιώκουν είναι να προλάβουν αντιδράσεις και να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να την εκτονώσουν στο μεταξύ τους ανταγωνισμό για τη διακυβέρνηση και να την εγκλωβίσουν στις διεργασίες που γίνονται γι' αυτό το σκοπό σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος. Να αποσπάσουν ανοχή και συνενοχή του λαού στα μέτρα και στην πολιτική που τον εξοντώνουν.
Σε κάθε περίπτωση, τους απασχολεί πώς θα βάλουν εμπόδια στην οργανωμένη έκφραση της δυσαρέσκειας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και στο δυνάμωμα της συμμαχίας τους, μπροστά στη νέα στενωπό που ετοιμάζουν για το λαό.
Καλούμε τον λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. … Να δυναμώσει τους αγώνες του για όσα δικαιούται και του ανήκουν, αντιστεκόμενος σθεναρά στις αντιλαϊκές πολιτικές που έρχονται.
10-4-17
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη