Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδος: 11 Μάη, 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια και Γενική Συνέλευση στις 10 το πρωί στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ

Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ -  ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL:  politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924 -  Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ.    -38-                                                                                                                        ΛΑΡΥΜΝΑ 07/05/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι                                                     
Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας πως για την ΠΕΜΠΤΗ 11/5/2017 έχει προκηρυχθεί με απόφαση της Γ.Σ 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια και πιο συγκεκριμένα τις Τέσσερις -4- τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας. Κύριο αίτημα μας είναι η «κατάργηση των εργολαβιών και  ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην  ίδια τη ΛΑΡΚΟ».
Επίσης, την ίδια ημέρα στον κινηματογράφο ‘ΙΛΙΟΝ’ στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί  η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. όπου θα εκλέξουμε εφορευτική επιτροπή η οποία θα διεξάγει τις εκλογές στο Συνδικάτο μας και θα ψηφίσουμε για τον  Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.
Όποιος συνάδελφος-συναδέλφισσα επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την εφορευτική επιτροπή μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6937887924 για να πάρει την αίτηση. Για να ψηφίσουμε εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να έχουμε κοντά μας την αστυνομική ταυτότητα.
Συναδέλφισες Συνάδελφοι
Στη τελευταία Γ.Σ κουβεντιάσαμε την ανάγκη για δυνάμωμα του Συνδικάτου με εγγραφή και μόνιμων εργαζομένων σ’αυτό. Το άνοιγμα που γίνεται έχει θετική ανταπόκριση από τους μόνιμους εργαζόμενους και μέχρι σήμερα έχουμε αρκετές νέες εγγραφές. Στόχος μας είναι η εγγραφή όσων περισσότερων συναδέλφων γίνεται, αν είναι δυνατών όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.
Όλοι οι εργαζόμενοι του μόνιμου προσωπικού έχουν συνδικαλιστικό  δικαίωμα να είναι μέλη στο Συνδικάτο μας και να είναι μέλη και στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Το νέο Δ.Σ που θα εκλεγεί, θα ορίσει άμεσα Γ.Σ στην οποία θα ενοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ανεξάρτητα με πιο καθεστώς εργάζονται.
Τα κύρια αιτήματα τα οποία θα  εμπλουτιστούν στη Γ.Σ είναι:        
·        Κατάργηση των εργολαβιών
·        Αγώνας για ΕΠ.Σ.Σ.Ε με τριετίες, Β.Μ, χρήματα αναβαθμίσεων και αναδρομικά των  παραπάνω.
·        Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με εξειδικευμένα αιτήματα των Γερανιστών Χειριστών, των Τεχνιτών-Συντηρητών, των εργαζόμενων στη Παραγωγή, στο Διοικητικό Επιστημονικό προσωπικό.
Οι νέοι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα συνεχίσουν τον αγώνα για την οργανωτική ενοποίηση των δύο Ε.Κ που προέκυψαν μετά τη διάλυση του Ε.Κ Φθιώτιδας. Στη ΠΟΕΜ θα συνεχίσουν τον αγώνα για την  αλλαγή της συμβιβασμένης πορείας που έχει.
Το βήμα που κάνουμε με απόφαση της Γ.Σ είναι μεγάλο, όμως και λόγω καιρών, αναγκαίο. Μέχρι τώρα τα μέλη μας ήταν κυρίως εργαζόμενοι στις εργολαβίες και το κύριο αίτημα ήταν η κατάργηση του δουλεμπορίου. Από εδώ και πέρα που στα μέλη μας έχουμε και μόνιμο προσωπικό ο αγώνας θα είναι πιο μαζικός και πιο μαχητικός, τα αιτήματα μας πιο διευρυμένα.
Οι κινητοποιήσεις  που έγιναν το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ξεκάθαρα πως όταν οι εργαζόμενοι αποφασιστικά διεκδικούν κερδίζουν.
Το προηγούμενο διάστημα επιδιώξαμε να συντονιστούμε με το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και συνεχίζουμε σ’αυτό το δρόμο. Ίδη έχουμε στήλη επιστολή από την προηγούμενη εβδομάδα για να συμμετέχει και αυτό στην 4ώρη στάση της Πέμπτης. Θεωρούμε πως θα το κάνουν όπως είχαν δεσμευτεί στην κοινή συνεδρίαση που είχαμε κάνει.
Την Δευτέρα το Δ.Σ του Συνδικάτου θα συναντηθεί με την διοίκηση της ΛΑΡΚΟ. Η συνάντηση αυτή θα γίνει μετά από αίτημα μας  στο οποίο ζητάμε τους λόγους που η εταιρία σχεδιάζει  να απολύσει τους συναδέλφους  που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, γνωρίζοντας πως οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων που διέλυσαν τις συντάξεις νόμιμα τους επιτρέπουν να παραμένουν στην εργασία.
Σας καλούμε όλους να συμπληρώσετε την αίτηση και να γίνεται μέλη στο Συνδικάτο μας.
Σας καλούμε Όλοι  να συμμετέχετε στην εκλογοαπολογητική Γ.Σ. την ΠΕΜΠΤΗ 11/5/2017 κινηματογράφο ‘ΙΛΙΟΝ’ στις 10 π.μ.
Σε αυτήν την 4ωρη στάση θα απεργήσουν μόνο τα μέλη μας από τις εργολαβίες, όχι ακόμη τα μέλη μας στο μόνιμο προσωπικό. Το μόνιμο προσωπικό θα απεργήσει  μόνο εάν προκηρύξει και το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ 4ωρη στάση με αίτημα την κατάργηση των εργολαβιών. Στην Γ.Σ θα συζητήσουμε εκτός τον απολογισμό και το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα τώρα που μέλη έχουμε και αρκετούς μόνιμους συναδέλφους.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                                                                                                        ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη