Ανάγκη της ενιαίας διεκδίκησης αναγνώρισης διεθνώς της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής

Την ανάγκη της ενιαίας διεκδίκησης αναγνώρισης διεθνώς  της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής επεσήμαναν οι ομιλητές στην πολύ σημαντική εκδήλωση που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, με τίτλο «Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, για μια παμπροσφυγική στρατηγική». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Hyatt Regency Hotel στα πλαίσια του «Money Show Θεσσαλονίκης».

Τονίσθηκε ότι όλες οι προσφυγικές οργανώσεις πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον αγώνα της αναγνώρισης στον οποίο πρέπει να συμβάλει το ελληνικό κράτος. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, εκ μέρους τμήματος οργανώσεων του προσφυγικού ελληνισμού, είναι θετικές, αλλά οι ενιαίες προσπάθειες μπορούν να επιφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ο.Π.Σ.Ε Δημήτρης Παντέλας άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας ομιλητές και προσκεκλημένους. Στη συνέχεια παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό της Ομοσπονδίας και των πολλαπλών δραστηριοτήτων της, μεταξύ των οποίων πρωταρχική θέση έχει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού. Η παρουσίαση του συνοδεύθηκε από διαφάνειες που προβλήθηκαν.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς ΄Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, νομικός, διεθνολόγος, Λέκτορας Α.Π.Θ. και ο κ. Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος.

Επισήμαναν, μεταξύ άλλων, τον αγώνα των Αρμενίων που ήταν ενιαίος και πέτυχαν τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας τους από τους Νεότουρκους, την ίδια περίοδο και της γενοκτονίας του ελληνικού πληθυσμού. Στο τέλος ο αντιπρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. Αντώνης Οραήλογλου συνόψισε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση του όλου θέματος από τους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης. Δόθηκε χρόνος και στους παρευρισκομένους για ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις που έθεσαν και πήραν απαντήσεις.

--
ΔIKTYO  MIKRASIATIS.GR
 Αθήνα: Διπύλου 5, Αθήνα, τκ 10553 τηλ 6987123073
email:  diktyomikrasiatis@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------------------

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη