Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Εικαστική έκθεση με τίτλο Επιστήμη και Ζωή του Θωμά Μπέλλου στην Αίθουσα Τέχνης «Παλαιά Δημοτική Αγορά Λαμίας»

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών Κεντρικής Ελλάδας Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.
έχει την χαρά και την τιμή να διοργανώσει την εικαστική έκθεση με τίτλο Επιστήμη και Ζωή του Θωμά Μπέλλου στην Αίθουσα Τέχνης
                                         “ Παλαιά Δημοτική Αγορά Λαμίας”
Ο Θωμάς Μπέλλος είναι νέο μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ένα πτυχίο με άριστα στον τομέα της Ζωγραφικής. Ασχολείται με μεικτές τεχνικές και δημιουργεί ένα έργο αινιγματικό μέσα στην αφοπλιστική του απλότητα.
Προσωρινά ζει και εργάζεται στη Λαμία ως καθηγητής εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε ένα πλήθος εκθέσεων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 25-05-2017 έως 10-06-2017
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 25-05 στις 8:00 το βράδυ.
Σας περιμένουμε για έναν ακόμα μαγικό περίπατο στην Τέχνη καθώς ...
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης  γράφει:


….Νιώθοντας άνετα σ’ ένα περιβάλλον, δημιουργώ.

“Η φύση μου είναι ν’ αγαπώ, όχι να μισώ’’. Και όσο καλύτερα γνωρίζουμε την τέχνη, τόσο σαφέστερο μας γίνεται το κοινό στοιχείο που δρα μέσα σε όλα τα διαφορετικά στοιχεία. Aπόσπασμα με απόσπασμα προστίθεται και όλα μαζί αποτελούν την ανθρωπότητα.
Από ένα διαρκώς αυξανόμενο υλικό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η τέχνη ήταν απ’ τις αρχές μαγεία, ένα μαγικό μέσο για την υπερνίκηση μιας άγνωστης πραγματικότητας. Στη μαγεία περιέχονται, σαν μέσα στο σπέρμα της, ενωμένες η θρησκεία, η επιστήμη και η τέχνη . Όμως, όσο κι αν στους μετασχηματισμούς της κοινωνίας, στην άνοδο ή στην παρακμή μιας τάξης, υπερισχύει το ένα η το άλλο στοιχείο της τέχνης, το μαγικά υποβλητικό ή το λογικά διαφωτιστικό, το εκστατικό ή αυτό που αποζητά τη γνώση, αυτό που ναρκώνει ή αυτό που ξυπνά, αυτό που συσκοτίζει ή αυτό που φωτίζει – η τέχνη δεν είναι ποτέ μόνο επιστημονική περιγραφή της πραγματικότητας. Η λειτουργία της είναι πάντα να συλλαμβάνει ολόκληρο τον άνθρωπο, να κάνει δυνατή τη συμμετοχή του εγώ, στην ξένη ζωή και στην ξένη μοίρα, να το κάνει ικανό να ταυτίζεται με το άλλο, να κάνει δικό του αυτό που δεν είναι δικό του και όμως μπορεί να γίνει. Ένας καλλιτέχνης δεν επιδρά μόνο με τη λογική και το επιχείρημα, αλλά και με το αίσθημα και την υποβολή, όχι μόνο με το να «βάζει» το κοινό « απέναντι» στο έργο τέχνης, αλλά και να το « βάζει» μέσα στο έργο.
Σε όλες τις μορφές της εξέλιξής της, στο σοβαρό και στο αστείο της, στην υπερβολή της, στις ανοησίες της και στο Λόγο της, στην παράσταση της πραγματικότητας και στις φανταστικές φωταγωγίες της, η τέχνη έχει κάποια σχέση με τη μαγεία.

Θωμάς Μπέλλος

Ωράριο: Τρίτη- Παρασκευή 18:00-21:00
                 Σάββατο 10:00-13:00
                 Δευτέρα κλειστά
                 Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6972302343, 6972607887

(Επισκέψεις σχολείων και πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη