Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τρίτη 2 Μαΐου 2017
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ:
Μπαράζ νέων μέτρων στο προσχέδιο της συμφωνίας κυβέρνησης – ευρωπαϊκών «θεσμών» και 900 νέες εντολές για κατασχέσεις λογαριασμών κάθε μέρα για χρέη στην Εφορία!
Το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο με την Ευρωζώνη και το νέο «παράλληλο» μνημόνιο, που ετοιμάζεται με την πλευρά του ΔΝΤ, αποτελούν τον πυρήνα των συζητήσεων κυβέρνησης – κουαρτέτου, που συνεχίζονται από χτες στην Αθήνα.
Κλιμακώνοντας την επίθεση, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η «αξιολόγηση» σε «τεχνικό επίπεδο» στις 3 Μάη και τα εφαρμοστικά νομοσχέδια να ψηφιστούν από τη Βουλή μέχρι τα μέσα του Μάη, με το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα να κλιμακώνεται σ’ αυτήν τη φάση στο Γιούρογκρουπ στις 22 του μήνα.
Την ίδια ώρα, ο κρατικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός προχωρά σε ένα μπαράζ κατασχέσεων απέναντι σε οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά με στόχο να βάλει στο χέρι τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» τους, δηλαδή τους άμεσους φόρους και τα άλλα δυσβάσταχτα χαράτσια.
Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δραστηριοποιηθούν.
Αποτελεσματικός μπορεί να είναι μόνο ο συντονισμένος αγώνας του σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τις συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές προκειμένου να πάει ο λαός την υπόθεση των εξελίξεων στα δικά του  χέρια.
*************************
 Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των στελεχών του, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) Εγγραφή & Καταχώριση υπόχρεων στο ΗΜΑ»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 από τις 10.00 έως τις 13.00.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν υπάλληλοι των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και στελέχη των εταιριών που έχουν την υποχρέωση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.
Αυτό κατά την γνώμη μας ήταν και είναι ευθύνη της Περιφέρειας και της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Πώς και γιατί αποδέχονται την υποκατάσταση τους ;
ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ
ΘΕΜΑ 17oΈγκριση τεχνικού αντικειμένου της 1ης επιμέρους σύμβασης με τίτλο: «Συμπληρωματική γεωτεχνική έρευνα οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ – ΠΟΡΘΜΕΙΟ Γλύφας», Π.Ε. Φθιώτιδας, συμβατικού ποσού αμοιβής 15.057,91 € χωρίς ΦΠΑ, στα πλαίσια της Συμφωνίας – Πλαίσιο «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜ 540». 
Γιατί αυτή η μελέτη δεν έγινε  όταν εξεταζόταν το βασικό έργο…. Τι λέει η Τεχνική Υπηρεσία ;
Αυτή η μελέτη αρκεί για να προστατέψει αντιπλημμυρικά την περιοχή μετά την κατασκευή της νέας οδού ;
Περιμένουμε την υπεύθυνη γραπτή τοποθέτηση της υπηρεσίας….
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ή  ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΘΑ με ΛΕΥΚΟ.
ΘΕΜΑ 18oΈγκριση πρακτικού συνέχισης δημοπρασίας – κατακύρωση της σύμβασης του έργου: «Συντήρηση και λειτουργία αντλιοστασίων άρδευσης Κωπαΐδας, αρδευτικής περιόδου έτους 2017», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 100.000,00 € με ΦΠΑ.
Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Κωπαΐδας.
Δεν συμφωνούμε με την παράδοση της συντήρησης των αντλιοστασίων σε ιδιώτες.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.
ΘΕΜΑ 19oΈγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου: «Καθαρισμός γερμανικής τάφρου», Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 450.000,00 € με ΦΠΑ.
Οι καιρικές συνθήκες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την συγκεκριμένη παράταση.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση. 
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
ΘΕΜΑ 22o: Έγκριση α) διενέργειας συνοπτικού, δημόσιου διαγωνισμού για την «Προμήθεια φυτοφαρμάκων και ελκυστικών ουσιών στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2017 στην Π.Ε. Φθιώτιδας», συνολικού προϋπολογισμού 74.000,00 € με ΦΠΑ και β) των όρων της σχετικής διακήρυξης.
Συμφωνούμε. Επισημαίνοντας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ώστε να είμαστε έτοιμοι έγκαιρα για την έναρξη της δακοκτονίας.
Κατά την γνώμη μας έχουμε ήδη καθυστερήσει γιατί ο καιρός έχει ήδη ζεστάνει και η ανθοφορία της ελιάς προχωράει.
ΘΕΜΑ 23o: Έγκριση α) δαπάνης – δέσμευση πίστωσης, β) διενέργειας συνοπτικού, δημόσιου διαγωνισμού για την «Προμήθεια τριάντα (30) ηλεκτρονικών υπολογιστών και σαράντα πέντε (45) οθονών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Φθιώτιδα», συνολικού προϋπολογισμού 30.000,00 € με ΦΠΑ και γ) των όρων της σχετικής διακήρυξης.
Πριν από οποιαδήποτε συζήτηση…. Να έρθει στην Οικονομική Επιτροπή πινάκας των υπολογιστών που διατίθενται μαζί με τον  χρόνο απόκτησης τους και το σε ποιες υπηρεσίες κατανέμονται.
Να αναφερθούν συγκεκριμένα οι χαλασμένοι και να εξηγηθεί η βλάβη τους.
Να αποσαφηνιστεί που και γιατί χρειάζονται υπολογιστές.
ΔΑΠΑΝΕΣ
ΘΕΜΑ 33o: Έγκριση δέσμευσης πίστωσης και πληρωμής δαπάνης για συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του 34ου ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2017 με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας.
Δεν είναι εκδήλωση ευρύτερου λαϊκού ενδιαφέροντος….  Δεν προσφέρει ιστορική γνώση… ούτε διαπαιδαγωγεί.
Η δαπάνη είναι μεγάλη. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση
ΘΕΜΑ 34o: Έγκριση δέσμευσης πίστωσης και πληρωμής δαπάνης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, οικονομικού έτους 2017, για προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, Π.Ε. Εύβοιας.
Ναι σε όλα….. πλην  της  δαπάνης για τη συνδιοργάνωση της Π.Ε. Εύβοιας με τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου , το Γυμναστήριο ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ και την GPC Sports Event Management του 3ου Αγώνα Δρόμου Αλιβερίου “Run4Aliveri 2017” την Κυριακή 7 Μαΐου 2017…. Δεν συμφωνούμε με την συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις.
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ 36oΈγκριση 1ου πρακτικού της επιτροπής του συνοπτικού, δημόσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες Π.Ε. Φθιώτιδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 65.000,00 € με ΦΠΑ.
Δεν συμφωνούμε με τον εργολάβο καθαριότητας….Να προσληφθεί προσωπικό, όπως προσλήφθηκε και για τις υπόλοιπες εργασίες.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΘΕΜΑ 37oΈγκριση της 3ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2017, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συνεχίζεται η γνωστή τακτική της κοπτορραπτικής στον προϋπολογισμό για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της Περιφέρειας και να μπαλωθούν τρύπες.
Δεν αλλάζει ο χαρακτήρας του και φυσικά δεν βελτιώνει στο ελάχιστο τις δυνατότητες της Περιφέρειας να κάνει έργα και να προσφέρει υπηρεσίες στους εργαζόμενους της περιοχής.
Στηρίζει ουσιαστικά τις κυβερνητικές επιλογές για λιτότητα στις κοινωνικές δαπάνες, καλλιεργώντας αυταπάτες για το μέλλον και ειδικότερα για τον ρόλο της Ε.Ε.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη