ΚΚΕ: Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι προπομπός νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις

ΚΚΕ: Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι προπομπός νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις

Σε ανακοίνωση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροκαταστημάτων, υλοποιεί και ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποκριτικά "πανηγυρίζει" για την απόκρουση των αντεργατικών απαιτήσεων του ΔΝΤ, προωθεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που αποτελεί το επιστέγασμα του "εργασιακού μεσαίωνα". Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής.

Είναι προπομπός και οδηγός νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και τον εργάσιμο χρόνο για όλους σχεδόν τους κλάδους. Το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες και τη νεολαία που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο, όλο το λαό, που πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα να υπάρχει σταθερή ημέρα ανάπαυσης για όλους.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη