«Ενέργειες εκπροσώπων και πολιτών», του Γιώργου Σμοκοβίτη


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Κε Διευθυντά,
Οφείλω να σας ενημερώσω κατόπιν πρωτοβουλιών για συγκεκριμένα θέματα και συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν στα κοινά, ότι:
1ον) Για τις Αμφικτυονίες: Για στήσιμο μιας έστω ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ προβολής του τόπου των Αμφικτυονιών ώστε να γίνουν όχι μόνο ΓΝΩΣΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ αλλά και να υπάρξει η αφετηρία ενεργειών προς ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ όλου του χώρου και των εκδηλώσεων σε αυτόν σε ευρύτερη σύνδεση ΚΑΙ με τις όμορες ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, φροντίζω ήδη για την κατασκευή της, αναμένοντας από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες να ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ δυνάμει αρμοδιοτήτων τους (που ο ίδιος δεν έχω νομίμως ως ΠΟΛΙΤΗΣ «εντός του αντιπροσωπευτικού συστήματος μας» για την τοποθέτηση της). ΑΝ αργήσουν συνεχίζοντας να μην ενεργούν συγκεκριμένες ενέργειές τους, τότε ΜΟΝΟΣ θα βρω «ιδιωτικό χώρο» να τη στήσω μόνος. Άλλος τρόπος ή χρόνος αναμονής ΔΕΝ υπάρχει πλέον. Αναμένω σε «εύλογο χρόνο» ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.Θέμα ΕΘΝΙΚΟ τεράστιας προβολής ΔΙΕΘΝΩΣ και τοπικώς.
2ον Ομοίως για τις συγκεκριμένες προτάσεις που επανέρχομαι επίμονα και αδιάλειπτα «εντός Νόμου» αλλά και εντός Συνταγματικών ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Εκπροσώπων για τον Ανδριάντα και την Αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου του ΛΕΩΝΙΔΑ σε σύνδεσή του και με τον όμορο χώρο ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΩΝ σε ενιαίο σύνολο. Επ΄αυτών «μόνος ως πολίτης» και … «εντός νόμου» δεν δύναμαι να ενεργήσω-επέμβω, αλλά και ζήτησα και περιμένω συγκεκριμένες ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ συγκεκριμένων αρμοδίων που είναι υποχρεωμένοι κατ΄εντολήν Πολιτών (και ψηφοφόρων) να ενεργούν χωρίς καθυστέρηση το καλύτερο εις όφελος ΚΟΙΝΩΝ, και εντός «ευλόγου χρόνου» όχι αορίστως, γενικώς και … ποτέ…
3ον) Στο θέμα ΟΧΙ «ενός … Πανεπιστημίου»  γενικώς και αορίστως αλλά συγκεκριμένα «Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΙΣΟΤΙΜΑ με ΟΛΩΝ των λοιπών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ, να ξεκαθαρίσουν ΑΠΑΝΤΕΣ τοπικώς και κεντρικώς «εκπρόσωποι πρώην, νυν και … μέλλοντες…» την ΘΕΣΗ τους: ή α) για αναβίωση – εξέλιξή του ή β) με εγκατάλειψή του και αποδοχή «του ελάσσονος με ελάσσονα προσπάθειά τους από ανικανότητές τους». Καθαρά.
Υπόψη ότι: Το Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ διά ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ επισήμως ΕΝΤΟΣ Υπουργείου είχε αποδεχθεί ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΗΣ Ελληνικού πολιτισμού [4 (τέσσερα) Τμήματα] στο Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας στο ΚΕΝΤΡΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ μετά από τεκμηριωμένο ΑΙΤΗΜΑ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ Πολιτών και ΦΟΡΕΩΝ Φθιώτιδας-Στερεάς.
Για την ΕΞΕΛΙΞΗ του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, ποιοι και τι ΘΑ πράξουν;  Δεν είναι υπόθεση «Λαμίας» ούτε …. «Θεσσαλίας» αλλά ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας ως Περιφέρειας ΙΣΟΤΙΜΗΣ με ΟΛΕΣ τις άλλες. Ενεργούν ή αδρανούν; Καθαρή τοποθέτηση ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Μη αποδεκτή η «θολούρα», που εμφανίζεται από επί χρόνια απόντες.
Υπόψη ότι: ΔΗΜΟΣΙΑ Τριτη βαθμίδα Εκπαίδευσης και για τους Ελληνόπαιδες της ΣΤΕΡΕΑΣ και όλης της Ελλάδας και επομένως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Κεντρικής Εξουσίας Ισης και Άξιας ενίσχυσης όλων των Περιφερειών. Οι «Ρουμελιώτες» πληρώνουν ΙΣΑ για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ αλλά παίρνουν … μηδέν από …άλλους. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τοπικώς και κεντρικώς να ΥΠΑΡΧΕΙ στον τόπο τους ως ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ακριβώς ΟΠΩΣ σε ΟΛΕΣ τις άλλες, και όχι ως ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ έναντι όλων. Ούτε της «πρωτεύουσας ΑΘΗΝΩΝ» ΟΛΑ άριστα και ΟΛΑ τα Πανεπιστήμια στην … Επαρχία «άχρηστα» γενικώς και αορίστως, χωρίς άλλη αξιολόγηση και μάλιστα με Αρχές ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ όπως π.χ. για το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ των … ΑΘΗΝΩΝ… Αλλοιώς… με μια γενίκευση να κλείσουν ΟΛΑ και όχι ΜΟΝΟ της … Στερεάς, να τελειώνουμε με τα δύσκολα και στην Επαρχία της Στερεάς.
4ον) Στο θέμα της Μεταφοράς του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ από την ΑΘΗΝΑ στην Επαρχία – Περιφέρειά μας τι ενεργούν; Ξεκάθαρα να τοποθετηθούν δημόσια και αποφασισμένοι για ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εις όφελος ΟΛΩΝ: Αποτελεί «μεταρρύθμιση» ή έχει εγκαταλειφθεί η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και σε τι συνίσταται στην ΠΡΑΞΗ αν και το ΓΕΩ-Πονικό είναι «υπόθεση, παροχή Υπηρεσιών από την … ΑΘΗΝΑ στην … Ελλάδα»; Και μάλιστα στον όμορο «Αρχαιολογικό χώρο του ΕΛΑΙΩΝΑ» με … Τέμενος χωρίς σύγχρονο «ελαιώνα» χωρίς εληές, καρπούς, χωράφια, σύγχρονη ΓΕΩΡΓΙΑ, ενίσχυση ΑΓΡΟΤΩΝ στον τόπο καλλιεργειών προϊόντων ΚΑΙ Επιστήμης σε σύνδεση με τον «τόπο παραγωγής» και εφαρμογής; Να καταργηθεί ΚΑΙ αυτό ως περιττό και «ανάξιο» είναι συζητήσιμο. Αλλά να ΜΕΝΕΙ στην … «Αγροτική Αθήνα» και ΟΥΔΕΙΣ τοπικώς και κεντρικώς, «κοσμοπολίτικα ή επαρχιώτικα» να ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙ για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ του, ποιο συμφέρον τίνος εξυπηρετεί; Αξίζει ΑΓΩΝΑΣ «Επαρχιωτών» Περιφέρειας ΜΑΣ να συγκρουστεί με «αντίθετα συμφέροντα» που κρατούν την … «ΓΕΩ-Πονία» ΝΕΩΝ στην … ΑΘΗΝΑ, ή η Αδράνεια και «λευκή πετσέτα» στην περιοχή μας;
Υπάρχει ήδη επίσημη ΑΠΟΔΟΧΗ του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ με ΕΠΙΣΗΜΗ Δήλωση του ΥΠΟΥΡΓΟΥ σε επίσημη συνεδρίαση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Συμβουλίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας εισήγηση ΠΟΛΙΤΗ προς Υπουργό και προφορική ανάλυση εντός Υπουργείου ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Μετά ταύτα οι … εντός αντιπροσωπευτικού συστήματος «εκπρόσωποι ΠΕΡΙΟΧΗΣ μας» εξαφανίστηκαν. ΤΩΡΑ τι ενεργούν ή αδιάφοροι αδρανούν; Ποια ενημέρωση για κινητοποίηση – συμμετοχή Δύναμης Πολιτών για τα ΚΟΙΝΑ της περιοχής τους;
ΖΗΤΩ διευρυμένη συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ εδώ και προς την Κεντρική Εξουσία για τα παραπάνω ή, επιτέλους, απόφαση «λευκής πετσέτας παράδοσης» και αποδοχής της ΣΤΕΡΕΑΣ ως «παραρτήματος άλλης πόλης, άλλης Περιφέρειας» σε ΟΛΑ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ
«Πρόεδρος Πρωτοβουλίας ΠΟΛΙΤΩΝ για Ίδρυση
και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας».

Υ.Γ. Στις 4 Ιουνίου, Κυριακή, 2017 από ώρα 9.30΄- 10.00 μ.μ. συμβολικά σε «Πράξη Φωτός» οι ΠΟΛΙΤΕΣ προσκαλούνται να ΑΝΑΨΟΥΝ ένα ΦΩΣ στα μπαλκόνια κατοικιών των οικογενειών τους σε μια «Ενωμένη Κοινωνία Φωτός Πολιτών και Εκπροσώπων τους» εναντίον κάθε Τρομοκρατίας – Σκοταδισμού – Βαρβαρισμού οπονθεδήποτε προερχόμενα και οι Ιεροί Ναοί θα φωταγωγηθούν με πεφωτισμένη Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Νικολάου. Μαζί θα φωταγωγηθούν και τα Δημοτικά κτίρια και Μνημεία και το Μέγαρο της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. Την διοργάνωση έχουν αναλάβει οι αρμόδιοι του Δήμου, που θα ενημερώσουν όλους για την πρόσκλησή τους.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη