Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη»  - Αθήνα, 11 Μαΐου 2017
«Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας, σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου, με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα και πρόσθεσε: «Δεν οραματίζομαι αυτό. Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας.  Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα».

«Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι θα συμβεί μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου και ειδικά στους συνταξιούχους», επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 2019 και το 2020 θα υπάρχουν μέτρα 3,6 δις ευρώ. Αυτά τα ξέρουμε. Είναι σίγουρα. Δεν τα γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει. Και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή. Ταυτόχρονα, έρχεται και λέει ότι θα υπάρχουν κάποια αντίμετρα, αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιους υπερβολικά υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι κανείς δεν τον πιστεύει. Διότι όλοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ήταν αυτά τα οποία υποσχέθηκε στο παρελθόν και τι κάνει σήμερα. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στους πολίτες, στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, ακριβώς τι θα συμβεί με το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

Ειδικότερα για τα αντίμετρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «έτσι όπως είναι δομημένα, τα αντίμετρα αφορούν τους πιο προνομιούχους. Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι πιο προνομιούχοι. Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη».

«Ο κόσμος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν παρακολουθεί συχνά λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. Καταλαβαίνει, όμως, τι γίνεται στην τσέπη του. Αυτό το καταλαβαίνει κάθε μήνα που βλέπει το διαθέσιμο εισόδημα να μειώνεται. Θυμηθείτε ένα πράγμα μόνο: Ότι, πριν από ένα χρόνο, αυτά τα μέτρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς. Και, αν δεν είχε πέσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων, όπως αυτές επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

«Αυτοί έρχονται», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «και τιμωρούν εσάς περισσότερο. Γιατί; Για να μείνουν στην καρέκλα τους. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Τα δίνουν όλα. Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός. Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές - εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο - να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει. Και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «υπάρχει άλλη πολιτική. Αυτό μην το ξεχνάτε. Εμείς θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Θα πάμε μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Αργά ή γρήγορα, αυτή η Κυβέρνηση θα φύγει. Θα έρθει μια άλλη Κυβέρνηση - ελπίζω με μια ισχυρή λαϊκή εντολή - η οποία δεν θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω “Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν”. Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση». 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη