Τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη Θήβα


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνδιοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής  Αγωγής  και Εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων) στις 12 έως 14 Μαΐου 2017 με θέμα:
«Αξιοποιώντας τα μουσεία, τα τοπία μνήμης και τους γεώτοπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα»
Σκοπός του συνεδρίου είναι αφενός να αναδείξει τον εκπαιδευτικό & κοινωνικό ρόλου του μουσείου ενισχύοντας  την αποτελεσματική συνεργασία  μεταξύ σχολείου –μουσείου και αφετέρου να προβάλλει τη δυνατότητα των επισκεπτών όλων των κοινωνικών ομάδων να «συνομιλούν»  κριτικά  και  δημιουργικά  με τα εκθέματα, να καλλιεργούν δεξιότητες και να επαναπροσδιορίζουν στάσεις και αξίες μέσα από τις σύγχρονες μεθόδους της μουσειοπαιδαγωγικής.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε Στελέχη της εκπαίδευσης, σε Επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον για τις θεματικές του Συνεδρίου, σε φοιτητές, Υποψήφιους Διδάκτορες, Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ και ΤΕΙ, Αρχαιολόγους, Μουσειολόγους και Μουσειοπαιδαγωγούς, γονείς άλλους Φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και ΥΠ.ΠΟ, σε γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο  που  θέλει  να  συμβάλλει  με  ένα  γόνιμο προβληματισμό  σε  σχέση  με  το  κεντρικό  θέμα  και  τις  θεματικές  του συνεδρίου.
Για αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και εγγραφή στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Στερεάς Ελλάδας: http://stellad.pde.sch.gr/new/psma2016/



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη