Τα λαχανικά, ο θησαυρός της φύσης

Τα λαχανικά, ο θησαυρός της φύσης

Τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού βιβλίου για τη διατροφική αξία των λαχανικών για λογαριασμό της κορυφαίας εταιρείας τροφίμων Μπάρμπα Στάθης που πρεσβεύει τις αξίες της θρέψης, της απόλαυσης, της φρεσκάδας και της ποιότητας ολοκλήρωσε η hyphen SA. Το βιβλίο με τίτλο: «Τα λαχανικά, ο θησαυρός της φύσης» έχει ως στόχο να ενημερώσει με ευχάριστο και εναρμονισμένο με τα πιο σύγχρονα παιδαγωγικά πρότυπα τρόπο, παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών για τα οφέλη των λαχανικών.

Η κεντρική ιδέα του εκπαιδευτικού αυτού βιβλίου έχει πυρήνα το πώς οι μαθητές ως εξερευνητές ανακαλύπτουν μέσα από το διαπολιτισμικό / διαθεματικό περιεχόμενο τα στοιχεία εκείνα που ενισχύουν τη θέση ότι «τα λαχανικά μας κάνουν καλό».

Η ιστορία παρουσιάζεται με εικονογραφημένο τρόπο, ενώ οι διαθεματικές ενότητες, εμπλουτισμένες με αυθεντικό φωτογραφικό υλικό, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών για γενικές γνώσεις με στοιχεία από διάφορες κουλτούρες και με κύριο άξονα την ελληνική ιστορία και πολιτισμό. 

Η διαπολιτισμική επίγνωση, η κριτική και δημιουργική σκέψη, η διεπιστημονικότητα, η συνεργατικότητα και η κοινωνική ευφυΐα είναι μερικές από τις δεξιότητες που καλλιεργούνται μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό. 

Την εκδοτική επιμέλεια του βιβλίου είχε η hyphen SA. Το συγγραφικό έργο πραγματοποιήθηκε από τις Emma Parker (Διευθύντρια διεθνούς ανάπτυξης περιεχομένου - Αντιπρόεδρος, hyphen SA) και Κατερίνα Τζαβάρα (Εκπαιδευτικός MSc - Συγγραφέας) και η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού περιεχoμένου έγινε από τη Φανή Τσατσάια (Διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, hyphen SA).






Λίγα λόγια για τη hyphen SA


O όμιλος της hyphen SA ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2003, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι ο μοναδικός όμιλος εταιρειών στην Ευρώπη που ειδικεύεται στη μηχανική εκδόσεων, εκπαίδευσης, επικοινωνίας και διαπολιτισμικής ευφυΐας. Με έδρα την Ελλάδα, χρησιμοποιεί περισσότερους από 330 εξειδικευμένους συνεργάτες στην εκπαίδευση, τις εκδόσεις, την ανάληψη και διαχείριση έργων, οι οποίοι βρίσκονται σε 21 χώρες. Οι συνεργασίες του χαρακτηρίζονται από αποκλειστικότητα και περιλαμβάνουν τους μεγαλύτερους διεθνώς εκδοτικούς, εμπορικούς ομίλους. Παρέχει προεκδοτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαπολιτισμικής στάθμισης σε κάποιους από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους παγκοσμίως: Cambridge University Press, Pearson, Oxford University Press, Berlitz, Cengage, Macmillan, McGraw-Hill κ.ά. Ακόμα, παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, διαπολιτισμικής προσαρμογής, ανάπτυξης περιεχομένου και μετάφρασης σε μεγάλες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, όπως η Kleemann Hellas, η ΜΕΒΓΑΛ, η BSTDB – Παρευξείνια Τράπεζα κ.ά. Τέλος, είναι ο μοναδικός οργανισμός, που μέσω του δικτύου εκπαιδευτικών κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης, των Ελαιώνων, διδάσκει σε παιδιά, νέους και ενήλικες διαπολιτισμική ευφυΐα ως μέρος του Agenda 2020 και του προγράμματος δεξιοτήτων ηγεσίας για το μέλλον της εργασίας.  



 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη