Η Ημέρα της Μητέρας: «Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού και γι 'αυτό έκανε τις μητέρες»

Η Ημέρα της Μητέρας: «Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού και γι 'αυτό έκανε τις μητέρες»

Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας στις μανούλες σ’ όλο τον κόσμο.
 Οι εορτασμοί της Ημέρας της Μητέρας παραπέμπουν στους Αρχαιοελληνικούς εορτασμούς της άνοιξης, προς τιμήν της Ρέας, Μητέρας των Θεών, αλλά και της μητέρας Γης (Γαία) σύζυγο του Ουρανού, η οποία είναι η προσωποποίηση της φύσης στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Η σύγχρονη προέλευση της Ημέρας της Μητέρας μπορεί να αποδοθεί σε δύο γυναίκες, τη Τζούλια Ουόρντ Χάουι και την Άννα Τζάρβις, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Τζούλιετ Καλχούν Μπλάκλι υπήρξε η αφορμή για την Ημέρα της Μητέρας, στο Άλμπιον του Μίσιγκαν, στα τέλη του 1800, καθώς οι γιοι της απέδιδαν κάθε χρόνο φόρο τιμής στη μητέρα τους, καλώντας και άλλους να πράξουν το ίδιο.  Η Άννα Τζάρβις ζήτησε να είναι λευκά γαρίφαλα το επίσημο σύμβολο της ημέρας, καθώς και το πρόσωπο της Παναγίας, της Παγκόσμιας Μητέρας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να γιορτάσουμε την Ημέρα της Μητέρας, χωρίς περιορισμούς, με όμορφες κάρτες, λουλούδια ή γλυκά, ποιήματα και μηνύματα,  δώρα, κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, οικογενειακές συγκεντρώσεις ή επισκέψεις, γεύματα και δείπνα, είτε στο σπίτι, σ’ ένα καφέ ή σε ένα εστιατόριο.
Όμως ένα γλυκό και τρυφερό βλέμμα είναι υπεραρκετό για τη γλυκιά μας μητερούλα!!!

Η Ημέρα της Μητέρας, ως ετήσιο γεγονός, γιορτάζεται σε διαφορετικές ημέρες ανάλογα με τη χώρα. Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου στις περισσότερες δυτικές χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ γιορτάζεται τρεις εβδομάδες πριν την Κυριακή του Πάσχα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), ενώ επίσημα  γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, όπου τα γαρύφαλλα έχουν την τιμητική τους, ενώ στη Σαμόα οργανώνονται γιορτές με τραγούδια και χορευτικές παραστάσεις σ’ όλη τη χώρα.
Η Ημέρα της Μητέρας, όπου δε γιορτάζεται αποκλειστικά Κυριακή, είναι επίσημη ετήσια αργία σε χώρες όπως η Κόστα Ρίκα (15 Αυγούστου , την Ημέρας της Θεοτόκου), η Γεωργία (3 Μαρτίου), η Σαμόα (δεύτερη Δευτέρα του Μάη) και η Ταϊλάνδη (12 Αυγούστου).

Είπαν:
 «Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού και γι 'αυτό έκανε τις μητέρες».
Ράντγιαρντ Κίπλινγκ


«Με τι τιμή πληρώνουμε τη δόξα της μητρότητας!!!»
Ισιδώρα Ντάνκαν

 «Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για τα παιδιά του είναι να αγαπά τη μητέρα τους».
Τέοντορ Χεσμπύρ

«Η μητέρα είναι το όνομα του Θεού στα χείλη και τις καρδιές των μικρών παιδιών». 

Ουίλλιαμ Θάκερυ
Δημήτρης Β. Καρέλης
14/5/2017

 
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη