«50 ΔΙΣ ευρώ δεκαετίας πίττα περιμένει και τη ΛΑΜΙΑ και τη ΣΤΕΡΕΑ στην Ανώτατη Εκπαίδευση», του Γιώργου Σμοκοβίτη

50 ΔΙΣ ευρώ δεκαετίας πίττα
περιμένει και τη ΛΑΜΙΑ και τη ΣΤΕΡΕΑ
στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Η είδηση: ΜΕΛΕΤΗ Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος
 ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
------- . ------
Η ΕΙΔΗΣΗ για το ΜΕΛΛΟΝ για τη ΛΑΜΙΑ και τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ για ποικίλα ΚΕΡΔΗ καθημερινά αλλά συνεχώς και πολλαπλάσια, κάθε ημέρα για όλους και ποικίλα, και προσφορά στην Εθνική Οικονομία, στην προβολή διεθνώς ΟΛΗΣ της περιοχής μας συνεχώς και της Πατρίδας μας από την Ελλάδα παγκοσμίως και από τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΕΙΔΗΣΗ είναι για (όχι… «χιλιάδες» ευρώ αλλά): ΔΙΣεκατομμύρια Ευρώ. ΔΙΣεκατομμύρια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ επί ΧΡΟΝΙΑ, όχι λόγια αλλά τεκμηριωμένη σε στοιχεία, επιστημονική μελέτη για Επενδύσεις σε όλη τη Χώρα και ΚΕΡΔΗ των ΤΟΠΙΚΩΝ Κοινωνιών. Με πρόβλεψη δεκαετίας, 50 ΔΙΣεκατομμύρια ευρώ.
50 ΔΙΣ ευρώ στη δεκαετία  θα φέρει στην Ελλάδα η ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε ΑΝΩΤΑΤΗ Εκπαίδευση από: α) προσέλκυση ΕΔΩ ξένων φοιτητών και β) από το κράτημα εδώ Ελλήνων φοιτητών που (ούτως ή άλλως θέλουν, έχουν δυνατότητα και) μεταναστεύουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Είναι ΜΕΛΕΤΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σε μια 10ετία (όσο περίπου η κρίση) η ΑΥΞΗΣΗ του ΑΕΠ,του Εθνικού μας πλούτου θα είναι 50 ΔΙΣ (πενήντα ΔΙΣεκατομμύρια ΕΥΡΩ) κέρδη από την «πώληση σε ΞΕΝΟΥΣ» όχι γη μας, όχι «δανεικά» όχι «από χαράτσια στην Εφορία και με… επιπλέον νταβατζή τη ΔΕΗ» αλλά: από προσφορά καθαρών Υπηρεσιών ΜΑΣ στην Ανωτάτη Εκπαίδευση και συνέργειες επιχειρήσεων. Υπηρεσίες που θα «τις πουλάμε» από τα Πανεπιστήμιά μας για να «τις αγοράζουν από εμάς» ΞΕΝΟΙ από όλο τον κόσμο. Που ενισχύουν ΕΔΩ την Οικονομία και την Παιδεία, την ΑΝΟΔΟ συνόλου του Πολιτισμού μας και με «τζάμπα διαφήμιση» της περιοχής μας συνεχώς και την ενίσχυση της θέσης μας παγκοσμίως.
ΚΕΡΔΗ στη ΛΑΜΙΑ, στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, σε κάθε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ όχι με… «αχρείους» και… «λογομάχους» αξιωματούχους αλλά ικανούς για ΕΡΓΟ στην πατρίδα μας. Και στο μέλλον της χώρας μας, της Εθνικής Πορείας μας.
Κάθε μέρα, κάθε χρόνο, ΕΔΩ στη Λαμία, εδώ στη ΣΤΕΡΕΑ κέρδη από προσφορά καθαρών Υπηρεσιών με Πρόοδο Οικονομική αλλά ΚΑΙ Πνευματική όλων μας. Αυτός ο «καβγάς» να γίνεται για όλο και μεγαλύτερη αύξηση σε «τέτοιο ταρτάν», που ΟΥΤΕ μια αίθουσα, ΑΚΟΜΑ επί 15 χρόνια, από καθέναν χωριστά και όλους μαζί πρώην και νυν «αξιωματούχους» και «αρμοδίους» δεν έχει βρεθεί ακόμα ΕΔΩ όχι για… «Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ» αλλά ούτε για ένα τμήμα ενός «παραρτήματος» ισότιμα… «Καρδίτσα και όλη η ΣΤΕΡΕΑ», στο ίδιο έχει υποβιβαστεί. Κι ακόμα «ψάχνονται» και πρώην και νυν και αεί αξιωματούχοι κάθε μορφής και επιπέδου ανύπαρκτοι, απόντες ΟΛΟΙ τους και καθένας χωριστά ΟΛΟ το κρίσιμο έτος 2012. ΚΡΙΣΙΜΟ για την ύπαρξη, την εξέλιξη Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδος ΕΔΩ, που σήμερα δεν υπάρχει, “επέτυχαν” να το καταργήσουν.


Υπάρχουν κωμοπόλεις (επαρχίας, εκτός Πρωτευούσης Κράτους) στις Ανεπτυγμένες χώρες που είναι ΓΝΩΣΤΕΣ παγκοσμίως ΜΟΝΟ για το Πανεπιστήμιό ΤΟΥΣ, όπως υπάρχουν κωμοπόλεις (επαρχίας όχι Πρωτευούσης) που ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ από το Πανεπιστήμιό ΤΟΥΣ. Οι φοιτητές είναι περισσότεροι από τους μονίμους κατοίκους. Προσφορά υπηρεσιών «πωλούν εκεί οι ντόπιοι» και είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γι’ αυτό. Και ουδείς τους κατηγορεί για… «γκαρσονιέρες και… σάντουϊτς ή μπριζόλες…» αλλά τους ΕΠΑΙΝΟΥΝ όλοι. Γιατί οι άξιοι «αρμόδιοι» με άξιους Πολίτες και ειδικούς έχουν δημιουργήσει άξια Ιδρύματα να προσελκύουν «καταναλωτές – αγοραστές – προϊόντος ΠΑΙΔΕΙΑΣ» για και από όλο τον κόσμο. Εδώ, να δημιουργούμε βιομηχανίες για «κατσαβίδια και σφυριά και βαρέα εργαλεία», απαραίτητα είναι, αλλά ΑΝ προσφέρουμε σε ΞΕΝΟΥΣ Υπηρεσίες ΠΑΙΔΕΙΑΣ και παίρνουμε ΚΕΡΔΗ – Ανάπτυξη – προβολή και άλλη ποικίλη Άνοδο επιπέδου Ζωής μας, γιατί να μην εργαστούμε ΟΛΟΙ μαζί ΕΔΩ για τέτοια ευκαιρία; Τέτοια επένδυση, τέτοια κέρδη τέτοια προσφορά και ποικίλα οφέλη για όλους μας. ΑΝΟΔΟΣ της ομάδας της «ΛΑΜΙΑΣ» και επαινούμε ΟΛΟΙ. Ουδείς μας κατηγορεί για «τοπικιστές» ή …. για τα «σουβλάκια μας». Αλλά ΑΝ τα κέρδη είναι από «υπηρεσίες παιδείας» τότε μόνο είμαστε και … τοπικιστές και μας ενδιαφέρουν μόνο τα … «σουβλάκια» και μόνο εδώ … «κακό είναι» και μόνο για την Περιφέρεια Στερεάς και Λαμία.
110.000 φοιτητές στις «αγορές» περιμένουν και τη Λαμία και τη Στερεά. Τι θα γίνει, τι θα κάνουμε εδώ; Ποιος θα αποφασίσει για ΕΜΑΣ εδώ; Σημειωτόν ή προχωράμε με Αποκέντρωση και Άνοδο όλης της Περιφερείας μας; Πού είναι όμως, τώρα, το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
Έχουμε Υπηρεσίες Τουρισμού. Και καμαρώνουμε γι΄αυτές, και επαινούμε και καλά κάνουμε. Ανάπτυξη – Πρόοδος από Υπηρεσίες που προσφέρουμε. Αλλά και «Υπηρεσίες Ανωτάτης Εκπαίδευσης» σε ΞΕΝΟΥΣ γιατί όχι; Από ξένους τουρίστες, ναι. Από ξένους φοιτητές “αγοραστές παιδείας εδώ”, όχι, να μην έχουμε «πώληση υπηρεσιών» και ΚΕΡΔΗ; Και τοπικώς και πανελληνίως.
Να καλλιεργήσουμε ΠΡΟΣΦΟΡΑ σε Υπηρεσίες της Ανωτάτης Εκπαίδευσης από εδώ των ξένων φοιτητών για όλο τον κόσμο από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα όχι «γκαρσόνι δανειστών» αλλά ΔΑΣΚΑΛΑ και Καθηγητής Παιδείας και Πολιτισμού Της σε όλο τον κόσμο. Τομέας Παιδείας, κερδών 50 ΔΙΣ! Με ενίσχυση Εθνικής Οικονομίας και με ΕΘΝΙΚΗ Άνοδο Εκπαίδευσης. Και την Στερεά Ελλάδα «την έκοψαν από Δασκαλομάννα», την ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΝ και από τη θέση μιας Αυτόνομης – Ανεξάρτητης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ σε Πανεπιστήμιο ΤΗΣ, που είχε κατακτήσει. Από Αυτοδιοίκηση ευτελίστηκε σε… «παράρτημα άλλης πόλης ολόκληρη Περιφέρεια». ΤΩΡΑ ευκαιρία να ΑΝΕΒΕΙ σε Υψηλό βάθρο Προσφοράς Ανωτάτης Εκπαίδευσης με Πανεπιστήμιο της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. διεκδικώντας μερίδιο από την πίττα προσφοράς υπηρεσιών στον Τομέα Εκπαίδευσης από εδώ στον κόσμο όλο, των 50 ΔΙΣ προοπτικής δεκαετίας. ΔΙΣ κάθε χρόνο από παροχή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ υψηλού επιπέδου. Θα τα «κλωτσήσουμε»; Θα τα αφήσουμε σε άλλους και εμείς «θα… χαζεύουμε από μακρυά;» Η με «λευκή πετσέτα» ηττοπάθειας πριν τον αγώνα ΧΩΡΙΣ κανέναν Αγώνα μας; Η ΜΕΛΕΤΗ δείχνει τον ΔΡΟΜΟ. Σημειωτόν ή θα ξεκινήσουμε με μεράκι και «κότσια» για Άνοδο και Κέρδη;


Μόνο οι αξιωματούχοι «οι εντός αντιπροσωπευτικού συστήματος ενεργούντες ή αδρανούντες» όχι η Τοπική Κοινωνία που είχε δραστηριοποιηθεί υποβίβασαν εδώ το ΔΗΜΟΣΙΟ (αρμοδιότητας κεντρικών και τοπικών εξουσιών) Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. Αλλά θα είναι ικανοί να ξαναφέρουν την ΑΝΟΔΟ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ ή «στοχεύουν» μόνο σε ιδιωτικό ή μόνο «παράρτημα» όλη η Περιφέρεια ή και στο μηδέν με αδράνεια οιωνεί νεκρών και ανικανότητας εκπροσώπων; Αλλά… με την ίδια νοοτροπία του «παληού» ή του «νέου» πρώην ή νυν ή μέλλοντος κοινοβουλευτικού κυβερνητικού αυτοδιοικητικού εκπροσώπου ή κάθε λογής αξιωματούχου για την ΑΝΩΤΑΤΗ Εκπαίδευση ΕΔΩ που υποβίβασε Λαμία και ΣΤΕΡΕΑ σε επίπεδο, βαθμίδα και ισοτιμία «Καρδίτσας ΟΛΗ την Περιφέρεια»; Ξεκινάμε όλοι μαζί με δουλειά και πρόγραμμα; «Εντός γηπέδου 50 ΔΙΣεκατομμυρίων ΕΥΡΩ πίττα να περιμένει… τη ΛΑΜΙΑ και τη ΣΤΕΡΕΑ» και όχι ΞΑΝΑ ΖΗΜΙΑ με «στραβή ζαριά κάθε αξιωματούχου». Κι ΑΝ θέλουν «καβγά για ταρτάν» ας εξηγήσουν ΠΡΩΤΑ την κατάργηση του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ, ποιος την … «έφτιαξε»! Κι ΑΝ και ΟΤΑΝ το καταφέρουν να κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο γήπεδο των 50 ΔΙΣ Ανώτατης Εκπαίδευσης (κι όχι μόνο … Λυκείου εδώ), εδώ είμαστε να αναγνωρίσουμε το καλύτερο που θα έχουν φέρει «δι’ ενεργειών τους αξιωματούχοι». Όχι όμως πάντα μόνο … «ο γιαλός στραβός» για όλα… και ακόμα και ο ευτελισμός και η υποβάθμιση και αυτά “επιτυχία” να είναι!
Υ.Γ.: Θα είμαι στη Γιορτή της ΛΑΜΙΑΣ όχι ως Θεσσαλός ή «Πανσερραϊκός», αλλά όπως όλοι μας ως … «τοπικιστής» Λαμιώτης, όπως ήμουν και στα διόδια του ΜΠΡΑΛΛΟΥ στην ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ από τον ΔΗΜΑΡΧΟ μας Πρόσκλησή του προς πολίτες και είμαι κατηγορούμενος γιατί «απλώς πέρασα την μπάρα», ενώ ο Πύρρος Δήμας «κάθησε από κάτω» και έγινε ΠΡΩΤΟΣ των ΠΡΩΤΩΝ να εκπροσωπεί ΟΛΗ την Ελλάδα στην... Ευρώπη.  Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, φεύγουνε, αλλά η νοοτροπία «μένει, μας κυβερνά, μας τυραννά» και με ίδια νοοτροπία πολλοί αξιωματούχοι «δουλεύουν για εμάς ή πολύ μας δουλεύουν» και με … πολύ πόνο τους όλοι. Και κάπως έτσι «ενώ ο κόσμος καίγεται ο φαλακρός χτενίζει την χωρίστρα του, και ο σπανός καυχιέται ότι πολύ ωραία... έχει ξυριστεί» για βραβείο τους από το κοινό. Ο ίδιος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη