840 Αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στην 1η πρόσκληση του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας

840  Αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  εντάχθηκαν στην 1η πρόσκληση του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σας  ενημερώνει  ότι σε απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, περιλαμβάνονται  τα ονόματα 840 δικαιούχων  αγροτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας, με συνολικό ποσό ένταξης 13.344.039 ευρώ. Οι δικαιούχοι της Περιφέρειάς μας, όπως και όλης της χώρας είναι μόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura.

Οι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των δικαιούχων ξεκινούν από  την ημερομηνία έκδοσης της  Απόφασης Ένταξης Πράξεων (31/05/2017)  και η διάρκεια των δεσμεύσεων :
    για τη δράση 11.1.1, (νεοεισερχόμενοι στα Βιολογικά) ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα τριών ετών
     για τη δράση 11.2.1, (παλιοί Βιοκαλλιεργητές) ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα πέντε ετών

Σύμφωνα με την απόφαση:

 Όλοι οι δικαιούχοι οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, εντός 2 μηνών δηλαδή μέχρι τις 31/07/2017.
Οι  δικαιούχοι του Υπομέτρου 11.1.1  οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης εντός 15 εργάσιμων ημερών, δηλαδή μέχρι τις 22/06/2017. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να ακολουθήσουν μάθημα κατάρτισης κατά το δεύτερο έτος δεσμεύσεων.
Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τέλος του έτους, αναμένεται να βγει δεύτερη πρόσκληση για το Μέτρο 11 Βιολογικής Γεωργίας, που θα αφορά κτηνοτρόφους και αγρότες με διαφορετικά κριτήρια ένταξης (όχι περιοχές Natura ). Ο προϋπολογισμός θα είναι 400 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η παραπάνω απόφαση , έχει  αναρτηθεί  στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (www.agrotikianaptixi.gr   ) και του ΟΠΕΚΕΠΕ ( www.opekepe.gr ).

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη