Πρωτοποριακή μέθοδος για αδυνάτισμα και ευεξία


Δρ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΗ: ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙ-ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
με βάση πρωτοποριακό τεστ οξειδωτικού στρες
Μπορεί μια ειδική διατροφολογική δίαιτα να μειώσει τα κιλά μας, να προλάβει ή ακόμη και να θεραπεύσει ασθένειες αλλά και να δώσει ευεξία και ομορφιά στον οργανισμό μας;
Ναι, απαντά κατηγορηματικά η ειδική καρδιολόγος Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη με εξειδίκευση στη Νανοϊατρική που  εισάγει πλέον στο ιατρείο της μια μοναδική στο είδος της θεραπεία. Την εξατομικευμένη αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δίαιτα. 
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εξατομικευμένη δίαιτα με βάση το οξειδωτικό στρες που στηρίζεται στα ευρήματα για την κατάσταση των κυττάρων μας και μπορεί παράλληλα να μετρήσει ακόμη και τον μεταβολισμό μας ρυθμίζοντάς τον ανάλογα.
«Η εξατομικευμένη διατροφή με αντιοξειδωτική βοήθεια, συμβάλει και στην πρόληψη ασθενειών, όπως για παράδειγμα την στεφανιαία νόσο, την πάθηση της ωχράς κηλίδας, την αρθρίτιδα, αλλά και τα αυτοάνοσα νοσήματα" , εξηγεί η Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, διευκρινίζοντας πως για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της υγείας και της ευεξίας μας ,θα πρέπει να γίνεται συστηματική ιατρική παρακολούθηση και στη συνέχεια να δίνεται η κατάλληλη αντιοξειδωτική δίαιτα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ατομικών μετρήσεων. 
Οξείδωση και Παχυσαρκία
Το οξειδωτικό στρες (οξειδωτική καταστροφή) είναι κοινώς η οξείδωση (oxidation) που αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία που συντελείται σε όλους τους οργανισμούς μέσω της πρόσληψης του οξυγόνου, το οποίο δρα ως καταλύτης, και καταστρέφει όλα τα κύτταρα του οργανισμού ,συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων του εγκεφάλου.
«Η περίσσεια των ελευθέρων ριζών, οι οποίες δημιουργούνται συνέχεια μέσα στο σώμα μας ως παράπλευρα προϊόντα του μεταβολισμού, και η έλλειψη αντιοξειδωτικών συστατικών του οργανισμού που δεν μπορούν να δεσμεύσουν τις πλεονάζουσες ελεύθερες ρίζες ορίζεται ως οξειδωτικό στρες. Κάθε κύτταρο δέχεται καθημερινώς χιλιάδες επιθέσεις ελεύθερων ριζών που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση και στην ανάπτυξη πολυάριθμων παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές νόσοι (στεφανιαία νόσος, αθηρωμάτωση), υπέρταση, ανεύρισμα αορτής, πνευμονοπάθειες, καρκίνος, διαβήτης, αρθρίτιδα, υπογονιμότητα, χρόνια κόπωση κ.ά
Γι αυτό , είναι αναγκαία η μέτρηση του οξειδωτικού Stress σε υγιείς, σε παιδιά με αυξημένη χοληστερόλη, σε αθλητές, αλλά κυρίως σε στεφανιαίους, υπερτασικούς, διαβητικούς ασθενείς, καρδιοπαθείς με δυσλιπιδαιμία καθώς και της αντι-οξειδωτικής άμυνας του οργανισμού , ώστε να σχεδιαστεί μια εξατομικευμένη αντι-οξειδωτική διατροφή σε συνδυασμό με τη χορήγηση αντι-οξειδωτικών σκευασμάτων βασισμένα στις ανάγκες του ασθενή (βιταμίνες Α, Ε, C κλπ). Με τον τρόπο αυτό , διασφαλίζεται η υγεία της καρδιάς του ασθενούς με απώτερο σκοπό την ευεξία και τη μακροζωϊα», εξηγεί η καρδιολόγος Βαρβάρα Καραγκιοζάκη στο ιατρείο της οποίας γίνεται εξατομικευμένη μέτρηση οξειδωτικού στρες και συστήνεται συγκεκριμένη κάθε φορά αντιοξειδωτική διατροφή.
 Τι είναι το τεστ οξειδωτικού στρες
"Οι ελεύθερες ρίζες  οξυγόνου που παράγονται στα κύτταρα προκαλούν τη γήρανση του οργανισμού, του δέρματος και όλων των ζωτικών οργάνων. Το αυξημένο οξειδωτικό στρες στα κύτταρα προκαλεί την έναρξη της αθηρομάτωσης. Με ειδικό μηχάνημα μετράμε το οξειδωτικό στρες του οργανισμού και με βάση την ανάλυσή του δίνουμε μια εξειδικευμένη αντιοξειδωτική διατροφή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαγνωστικό τεστ που είναι απόλυτα εξατομικευμένο και ανιχνεύει ακόμη και την προδιάθεση του οργανισμού να αναπτύξει οξειδωτικό στρες και κακή χοληστερόλη που οδηγεί  σταδιακά στην αθηρωμάτωση, μια νόσο που μπορούμε ν αντιμετωπίσουμε πλέον αποτελεσματικά. Το τεστ θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο και έχει προληπτικό χαρακτήρα», εξηγεί κ Καραγκιοζάκη.

Πληροφορίες: http://drkaragkiozaki.com  
Η Dr. Βαρβάρα Καραγκιοζάκη είναι εξειδικευμένη καρδιολόγος και παιδοκαρδιολόγος.
Είναι συντονίστρια της Ελληνικής Πλατφόρμας Νανοιατρικής (www.nano-net.gr)
Υπεύθυνη Ομάδας Νανοιατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ltfn.auth.gr)
Eχει πολυάριθμες συνεργασίες με Διεθνή Κέντρα (www.nano-net.gr)
Διευθύνει την εταιρεία Νανοϊατρικής BL NANOBIOMED P.C
Οργανώνει τα Nanomedicine &Bioelectronics workshops at Nanotexnology Multi-event
Είναι παντρεμένη και μητέρα δίδυμων κοριτσιών.
Δείτε επίσης: Η αντιοξειδωτική διατροφή προλαμβάνει εμφράγματα
http://www.dimokratianews.gr/content/59077/me-antioxeidotiki-diatrofi-prolavainei-emfragmata

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη