Φώφη Γεννηματά - Φθιώτιδα: Στοχευμένες πρωτοβουλίες και επενδύσεις, μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες

Φώφη Γεννηματά - Φθιώτιδα: Στοχευμένες πρωτοβουλίες και επενδύσεις, μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.
Ο νομός Φθιώτιδας είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου τα ολοκληρωμένα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης, του «σχεδίου Ελλάδα», μπορούν να βρουν άμεσα εφαρμογή με σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς και τους κατοίκους.
Μια σειρά από στοχευμένες πρωτοβουλίες και επενδύσεις:
  • στον αγροδιατροφικό κλάδο και
  • σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα
μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.
Μπορούμε στοχευμένα να ασκήσουμε πολιτική για την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης της ελιάς αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων όπως τα φιστίκια, τα κεράσια και τη στέβια. Ειδικά για τη στέβια, παράλληλα με την εμπορική πολιτική της η Πολιτεία μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργία και εργοστασίου επεξεργασίας στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να μην χάνεται προστιθέμενη αξία του προϊόντος.
Είναι κρίσιμο να προχωρήσει η επένδυση του «Atalanti Hills», δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο , να γίνει άμεσα η δεύτερη «Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης» μετά το Costa Navarino.
Ταυτόχρονα η Πολιτεία και το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επιταχύνουν επιτέλους, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που είναι το ζητούμενο εδώ και χρόνια για πολλές περιοχές του νομού.
Η φιλοξενία του Ράλι Ακρόπολις στην Έκθεση Λαμίας είναι απλά μια ένδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής αλλά και της ίδιας της Έκθεσης.
Μαζί θα εξειδικεύσουμε τις προτάσεις στις οποίες αναφέρθηκα αλλά και τις πρωτοβουλίες  που απαιτούνται για:
  • Τις υποδομές που θα βελτιώσουν την συγκοινωνιακή προσβασιμότητα της περιοχής όπως ο αυτοκινητόδρομος Ε65, ο Σιδηροδρομικός άξονας Τιθορέας – Λιανοκλάδι και η αναβάθμιση του Λιμανιού της Στυλίδας
  • Τη μείωση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των πολιτών από τα διόδια
  • Την τροφοδοσία με φυσικό αέριο των αστικών κέντρων του Νομού αλλά και της Βιομηχανικής Περιοχής Λαμίας
  • Την προώθηση νέων καινοτόμων ενεργειών διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου κάτι που θα διευκολύνει την εγκατάσταση νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων και τη διασύνδεση τους με τα Τμήματα Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργούν στη Λαμία
  • Την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας μαζί με ένα δίκτυο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών του Νομού
 Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη