Πέννες με λουκάνικο, μελιτζάνες και φέτα

Πέννες με λουκάνικο, μελιτζάνες και φέτα

Υλικά

     4 ½ κούπες μελιτζάνες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 450 γρ)
    225 γρ. χοιρινό λουκάνικο
    4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
    2 κ.σ. ντοματοπελτέ
    1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
    ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    6 ½ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
    280 γρ. ζυμαρικά πέννες
    ½ κούπα τυρί φέτα Χωριό θρυμματισμένη (περίπου 56 γρ.)
    ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε καλά και βάζουμεμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Σε μεσαία-υψηλή φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες, το λουκάνικο και το σκόρδο για 5 λεπτά ή μέχρι το λουκάνικο να γίνει καφέ και η μελιτζάνα μαλακή.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε  για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας στη λεκάνη με τα ζυμαρικά, μαζί με το τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
dimitrisskarmoutsos.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη