Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας - Βάζουμε τέλος στη μιζέρια, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια!

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Την τρομοκρατία που άσκησε η πλειοψηφία του Δ.Σ  Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για λογαριασμό της Διοίκησης και με στόχο να μην ενωθούμε, να μην παλέψουμε για τα δικαιώματα μας που με την συμφωνία τους έχουν καταπατηθεί,  η εργατιά της ΛΑΡΚΟ την έσπασε.
200 εργαζόμενοι και εργαζόμενες, με λεβεντιά και αποφασιστικότητα έδωσαν την πρώτη απάντηση στην αλητεία και την αλαζονία, στον τραμπουκισμό.
Είμαστε σίγουροι πως την Δευτέρα 05/06/2017 από τις 12:00  έως στις 18:00 στον Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ  όπου θα συνεχιστούν οι εκλογές μας και θα έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν, η ενότητα θα γίνει ακόμη πιο δυνατή.
Η κάθε ψήφος είναι δύναμη για την ταξική ενότητα μας, για την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας.
Δώσαμε την μάχη δίκαια, καθαρά, με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας. Με εμπιστοσύνη στο κριτήριο των εργατών απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρίας και των στηριγμάτων της μέσα στο εργοστάσιο και   κέρδισαν οι εργαζόμενοι.
Έδωσαν την μάχη βρώμικα, με εκβιασμούς, με λάσπη και έχασαν.
Πλέον, από εδώ και πέρα θα απαντάμε σαν ένα σώμα σε όποιον φοβίζει εργαζόμενο. Όποιος τολμήσει και πειράξει τρίχα εργάτη να είναι έτοιμος για την τριχιά που θα του φτιάξουμε.
Τέλος. Έχουμε χειροπιαστά στοιχεία εκβιασμών από συνδικαλιστές και παπαγαλάκια. Ούτε το εργοστάσιο είναι τσιφλίκι τους, ούτε τα σπίτια, ούτε η ζωή των εργαζομένων. Ο παραγοντισμός πέθανε στις 31/05 και θα πάει στον αγύριστο την ερχόμενη Δευτέρα.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Ξεκινήσαμε μια ενωτική προσπάθεια όλοι οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ, μόνιμοι και εργαζόμενοι στις εργολαβίες, εργάτες, τεχνίτες, επιστήμονες ΑΕΙ – ΤΕΙ, διοικητικό προσωπικό, χειριστές.
Αυτή η προσπάθεια έδωσε ελπίδα στους εργαζόμενους, είχε πλατιά ανταπόκριση και επιδιώκουμε να διευρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο την Δευτέρα.
Στόχος μας είναι να τελειώσουν οι εκλογές και να βγούμε όσο γίνετε πιο δυνατοί. Αμέσως μετά να πραγματοποιήσουμε μια ΓΣ που θα βγουν επιτροπές από κάθε τμήμα, θα ενοποιηθούν τα αιτήματα μας και θα προχωρήσουμε στην διεκδίκηση τους. Με τι τρόπο θα διεκδικούμε θα αποφασίζουμε, όλοι μαζί στις ΓΣ.
Τα κύρια αιτήματα μας είναι:
ü  κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
ü  Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007.
ü  Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.
ü  Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
ü  Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
ü  Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
ü  Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα.
ü  Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.
Από αυτήν την άποψη όλοι καταλαβαίνετε την αξία που έχει η κάθε ψήφος.
Ο ΠΑΓΟΣ ΕΣΠΑΣΕ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ.
Η γνώμη μας μετράει. Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέλη του κλαδικού σωματείου μετάλλου Φθ/δας, που εκφράζει το δίκιο του αγώνα μας.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
Δευτέρα 05/06/2017 από τις 12:00  έως στις 18:00 στον Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ
Η απερχόμενη διοίκηση κι άλλοι συνάδελφοι και συνδέλφισσες
του Συνδικάτου Μετάλλου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη