«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «Καθαρός Ασωπός από την ιδέα στην πράξη»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ» 
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Ιουνίου στο Σχηματάρι, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον οι εκδηλώσεις με θέμα: «Καθαρός Ασωπός από την ιδέα στην πράξη». Στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας συμμετείχε και ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. Το πρόγραμμα εκτός των άλλων περιελάμβανε περιβαλλοντικές δράσεις, παιχνίδια και μουσικές στον προαύλιο χώρο με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε διένειμε στους μικρούς μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια για το έργο του και καπέλα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κος Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κος Ιερώνυμος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κος Σωκράτης Φάμελλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κος Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, Ιερείς και πλήθος κόσμου.
Η παρουσία τόσων εκλεκτών καλεσμένων δείχνει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. «Καθαρός Ασωπός» Δυο λέξεις που περικλείουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Βοιωτία διαχρονικά και που εντοπίζεται εκτός των άλλων, στην έλλειψη των αναγκαίων υποδομών για την διαχείριση των αποβλήτων, υγρών & στερεών. Το σύνθημα από την ιδέα στην πράξη αποκτά ιδιαίτερο βάρος διότι συνοδεύεται για πρώτη φορά με μια σειρά ενεργειών και δράσεων που δημιουργούν την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα λυθεί και αυτή η ιστορική περιοχή θα αποκτήσει την θέση που της αρμόζει.
Σε ότι αφορά τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε εκτός των υπόλοιπων έργων της Περιφέρειας, λειτουργεί και τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Θήβας εξυπηρετώντας την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Τανάγρας Θηβαίων & Αλιάρτου. 2 Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Θήβας αποτελεί κατά γενική ομολογία την πλέον ορθή περιβαλλοντική λειτουργία αυτής της κατηγορίας των έργων σε Πανελλήνιο επίπεδο. Τις αμέσως επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία και ξεκινά η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ Θήβας), ένα σύγχρονο έργο, που θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με την Ελληνική & Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πέραν αυτών, ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών και έχει δρομολογήσει δράσεις για τη διαχείριση και άλλων κατηγοριών στερεών αποβλήτων όπως είναι τα αγροτικά και τα αδρανή υλικά. (μπάζα) Αυτές οι ενέργειες σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην οριστική επίλυση του προβλήματος και την ανάδειξη της περιοχής σαν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση. Οι 2 βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να έχουν πρωτοποριακές ιδέες και να δώσουν ολοκληρωμένες λύσεις σύγχρονης ανάπτυξης σε απόλυτη αρμονία με τον πρωταρχικό στόχο την αποκατάσταση και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτήν την προσπάθεια η Πολιτεία θα πρέπει να είναι αρωγός.

 Θήβα : 7/6/2017

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη