Εγκαινιάσθηκε ο Ναός του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Δίβρη

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν την Κυριακή 18 Ιουνίου ε.ε. εορτή πάντων των εν τω Αγίω Όρει διαλαμψάντων Οσίων Πατερων,  τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο, το οποίο ευρίσκεται στην όμορφη τοποθεσία Καραΐνες, του χωριού Δίβρη.
            Το ιερό αυτό Ησυχαστήριο ανήγειρε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με την συνδρομή των ευσεβών κατοίκων του χωριού, ο Διβριώτης  Μοναχός Ισαάκ Πετεινός, σε οικόπεδο που του παρεχώρησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Δίβρης.
            Τα εγκαίνια τελέσθηκαν υπό των σεπτών χειρών του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου, παρουσία ιερέων και διακόνων και πολλών πιστών, οι οποίοι παρά την βροχή και τις χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, προσήλθαν και παρηκολούθησαν με ευλάβεια το μοναδικό αυτό και ιδιαίτερης ευλογίας γεγονός των Εγκαινίων.
            Στις ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινός χορός, μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.
            Κατά την διάρκεια της τελετής με προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης, εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα, ώστε να κατανοούν τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της ακολουθίας.
            Μετά την ολοκλήρωση των Εγκαινίων, ακολούθησε η πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας, ο Μοναχός Ισαάκ με την απλότητα που τον διακρίνει, ευχαρίστησε θερμά τον Ποιμενάρχη μας για τα Εγκαίνια και κυρίως για την στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ευχαρίστησε και όλους εκείνους τους ανθρώπους που τον στηρίζουν με τον τρόπο του ο καθένας και συμβούλεψε σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε να εφαρμόζουμε το νόμο του Θεού και να φροντίζουμε για  τον αγιασμό της ψυχής μας.
            Σε αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ισαάκ για τα καλά και πηγαία λόγια του και απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως στους κατοίκους της Δίβρης,  τους συνεχάρη για την στήριξη που παρέχουν στον ο. Ισαάκ και χαρακτηριστικά ανέφερε:
            «Ο λόγος του ψαλμωδού «Αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπεια του οίκου σου», απευθύνετε σ’ εσάς, διότι με την βοήθεια σας ολοκληρώθηκε ο Ναός του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, και το όνομά σας θα μνημονεύετε στην Εκκλησία μας εσαεί. Κάθε φορά που  τελούμε Εγκάινια ναού, αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ανακαινισμό ψυχής και είμαι βέβαιος ότι αισθάνεστε αυτή την ευλογία και την  ευωδία του Αγίου Πνεύματος.
     Όπως πολύ σοφά επαρατήρησε ο π. Ισαάκ, πρέπει να αγωνιζόμαστε αδελφοί μου για τον αγιασμό της ψυχής μας. Ο Άγιος Νικόδημος γράφει ότι πρέπει κάθε μέρα να αγωνιζόμαστε στον πνευματικό αγώνα, σαν στρατιώτες του Χριστού ενάντια στον διάβολο για να κατακτήσουμε την θέωση και την ουράνιο βασιλεία και να γίνουμε Θεοί κατά χάριν.
    Σε όλους σας  εύχομαι να έχετε την ευλογία του Θεού με ακοίμητες τις πρεσβείες του Αγίου Νικοδήμου».
    Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους την ευλογία των Εγκαινίων και ο π. Ισαάκ προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα στην αυλή και στο Αρχονταρίκι του Ησυχαστηρίου.
Φωτό imfth, Δημήτριος Καραγιάννης & Δημήτριος Ανάγνου







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη