Απόλυτα επιτυχημένη η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων «Καλώς Ανταμωθήκαμε» στη Λαμία

Απόλυτα επιτυχημένη παρά τον αφόρητο καύσωνα, η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μκρασιατικών Συλλόγων  «Καλώς Ανταμωθήκαμε» στη Λαμία την οποία διοργάνωσε η Ενωση Μικρασιατών Λαμίας, η Ομοσπονδία Προσφγικών Σωματείων Ελλαδος (ΟΠΣΕ) και ο Δημος Λαμιέων.
Η συμμετοχή των μεγάλων και ιστορικών Μικρασιατικών Συλλόγων  της ΟΠΣΕ αλλά και των νεότερων από κάθε γεωγραφική περιφέρεια με τα χορευτικά τους τμήματα και αντιπροσωπείες ήταν σχεδόν καθολική. Από το πρωί του Σαββάτου  δεκάδες αποστολές έφθασαν στη Λαμία και το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για την πραγματοποίηση πατινάδας στους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των Σωματείων παρουσία των μελών του ΔΣ και του προέδρου  της ΟΠΣΕ Λουκά Χριστοδούλου και αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας.

Στη συνέχεια οι αποστολές έφθασαν στο χώρο της Πανελληνιας Εκθεσης Λαμίας και μετά την εντυπωσιακή τους είσοδο ξεκίνησε και επίσημα η εκδήλωση, παρουσιάστρια της οποίας ήταν η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Λαμίας Ελένη Κούντζου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Λουκάς Χριστοδούλου.
Στο πρόσωπο της ξεχωριστής καλεσμένης από τη Σμύρνη,  Αθηνάς Σαμόγλου, τιμήθηκε από τους διοργανωτές η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης και τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Σμύρνης. Τιμήθηκε επίσης από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ  ο Δήμαρχος Λαμιέων για την μεγάλη υποστήριξη που παρείχε στην πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους χορούς ανά γεωγραφική ενότητα από τα χορευτικά τμήματα των Μικρασιατικών Σωματείων και στη συνέχεια  η παράδοση-παραλαβή ειδικής σημαίας  που φιλοτεχνήθηκε για τη επόμενη συνάντηση στην Κατερίνη.

 Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση των Μικρασιατών «Καλώς Ανταμωθήκαμε» πέρασε στην ιστορία με γλέντι μέχρι πρωίας.
 






--
ΔIKTYO  MIKRASIATIS.GR
 Αθήνα: Διπύλου 5, Αθήνα, τκ 10553 τηλ 6987123073
email:  diktyomikrasiatis@gmail.com

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη