Χρήστος Σταϊκούρας: Περισσότερα από 725 παιδιά μένουν εκτός Προσχολικής Αγωγής στη Φθιώτιδα

Λαμία, 12.7.2017
Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
Δελτίο Τύπου

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για το πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης στους παιδικούς σταθμούς, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, περισσότερα από 725 παιδιά στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, για διάφορους λόγους, μένουν εκτός Προσχολικής Αγωγής.
Αποκλείεται, δηλαδή, περίπου το 40% των παιδιών που έκαναν αίτηση, με συνέπεια οι γονείς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν δίδακτρα για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των παιδιών τους στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Αυτό γίνεται περισσότερο οξύ σε περιφερειακούς δήμους με κατ' εξοχήν αγροτικά εισοδήματα, στο σύνολο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω και της κατανομής των θέσεων.
Η Κυβέρνηση, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες και δεσμεύσεις της, φέρει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και τις τεράστιες αποκλίσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, με τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, ζητούσε να διατεθεί μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος για τη δημιουργία των αναγκαίων θέσεων, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και με καθυστέρηση, να δώσει λύση στο πρόβλημα.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη