Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Απληρωσιά - Απολύσεις και σακατεμένοι εργάτες

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΓΡ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ. ΕΠΑΓΓΕΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 1 - 12/7/74
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986108669 - 6944878005 – 6983869431
Λαμία  26/7/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και
το Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας
Παραγωγική ανασυγκρότηση και  ανάπτυξη για τα κέρδη των καπιταλιστών
Απληρωσιά - Απολύσεις και σακατεμένοι εργάτες
 Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σήμερα παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές. Μισθοί πείνας, ανεργία και φτώχεια, συντάξεις πείνας, εξαντλητικά ωράρια- εντατικοποίηση της εργασίας και δουλειά ήλιο με ήλιο, ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εκβιασμοί και τρομοκρατία ενάντια σε όποιος σηκώνουν κεφάλι και συγκρούονται με την εργοδοσία. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους!
Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο τον κατασκευών δεν περιμένουν τίποτα ούτε από την ανάπτυξη ούτε από την κρίση. Και τα 2 είναι χαρακτηριστικά του σημερινού σάπιου συστήματος που και στην μια φάση αλλά και στην άλλη μόνιμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι χαμένοι σε αντίθεση με την μεγαλοεργοδοσία και τους μεγαλοκατασκευαστές που απολαμβάνουν πλούτη και χλιδή από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.
Οι οικοδόμοι έχουμε πληρώσει την  ανάπτυξη τους με βάρη φόρο αίματος και αμέτρητα βάρη στις πλάτες μας, με σακατεμένους και νεκρούς εργάτες στα εργοτάξια και τα γιαπιά. Εμείς και οι οικογένειες μας δεν αντέχουμε άλλο από την κόλαση και την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει για εμάς και τα παιδιά μας. Καθήκον σήμερα είναι να σφίξουμε την γροθιά μας, να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που στενάζουν στην μέγγενη που τους στραγγαλίζετε. Έχουμε και την δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για εμάς και της οικογένειες μας.
Διεκδικούμε: 
ü Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
ü Έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου.
ü Αλλαγή των προϋποθέσεων τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη δεκαετία του ’90, όταν υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας.
ü Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
ü Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
ü Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευής λαϊκών κατοικιών, έργα υποδομής κ.ά. με την ευθύνη του κράτους.
ü Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που θα αμβλύνουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι οικοδόμοι χωρίς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
ü Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν τη σύνταξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
ü Προσλήψεις προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης, η ανασφάλιστη εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες.
ü Υποχρεωτική ασφάλιση με τον κανονισμό ασφάλισης των οικοδόμων του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους που εκτελούν οικοδομικές και τεχνικές εργασίες, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, κοινωφελή κ.τ.λ.).
ü Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος του 2009.
ü Επαναφορά των διατάξεων που αφορούν τις ΣΣΕ και τις καθιστούν υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων που τις υπογράφουν.
ü Κατάργηση των νόμων που αφορούν ατομικές συμβάσεις, ενώσεις προσώπων κ.λπ. που στα χέρια των εργοδοτών είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να εξασφαλίζουν άθλια μεροκάματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη