Επίκαιρη ερώτηση της Λαϊκή Συσπείρωσης για τις καταστροφές από το πρόσφατο χαλάζι στο δήμο Στυλίδας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. της Δευτέρας 31/7/17
Για τις καταστροφές από το πρόσφατο χαλάζι στο δήμο Στυλίδας

   Την Πέμπτη 27/7/2017 έντονη χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές του Δήμου Στυλίδας και συγκεκριμένα τα τοπικά Διαμερίσματα Αχινού, Ραχών, Αχλαδιού, Παλαιοκερασιάς, Βαθυκοίλου και Γλύφας.
   Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή στην παραγωγή της βρώσιμης ελιάς. Ενώ ό,τι γλύτωσε, αναγκαστικά, θα πάει για λάδι.
   Η συγκεκριμένη καταστροφή έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο αριθμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε το χειμερινό παγετό του Γενάρη, την ανυπαρξία δακοκτονίας, την απογείωση του κόστους παραγωγής, τη δυσβάστακτη φορολογία, τις χαμηλές τιμές πώλησης ελιάς και λαδιού…
   Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι το πενιχρό τους εισόδημα θα μειωθεί σημαντικά για τούτη την καλλιεργητική περίοδο και θα χειροτερέψει περισσότερο την ήδη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση.
   Άμεσα, λοιπόν, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν έγκαιρα και αντικειμενικά οι εκτιμήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη αποζημίωση των παραγωγών που έχουν πληγεί.
 
31/7/2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη