Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λαμία»

Δελτίο Τύπου του Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λαμία.
Λαμία, 28.07.2017

Ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, επικεφαλής ομάδας Υπουργών, επισκέφθηκε τη Λαμία, ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και μίλησε στο Περιφερειακό Συνέδριο.
Επιχείρησε να καλύψει τα πλήρη αδράνειας τελευταία δυόμισι χρόνια για την περιοχή, με ανέξοδους βερμπαλισμούς και υποσχέσεις.

Συγκεκριμένα:
Για την ΛΑΡΚΟ, αφού παραδέχθηκε ότι μεγάλο τμήμα της θα μεταφερθεί στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρία, όταν, από 1η Δεκεμβρίου του 2015, ο αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνησης, σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, απαντούσε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα».
Για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μίλησε για την ανάγκη αναπτυξιακού σχεδιασμού, όταν η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΠΕΛ, που έγινε το Δεκέμβριο του 2014, και η οποία διευκολύνει και διευρύνει το πεδίο δραστηριότητάς της. Και φυσικά λησμόνησε ότι, με ευθύνη της Κυβέρνησης, η εφετινή Έκθεση δεν έγινε στην ώρα της και είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί.
Για τα μεγάλα δημόσια έργα, όπως ο Ε65 και η νέα σιδηροδρομική γραμμή, λησμόνησε, ως συνήθως, να πει ότι ο Ε65 δρομολογήθηκε την περίοδο 2005-2009 επί ΝΔ και ποια ήταν τότε η στάση του ως Αντιπολίτευση. Η σιδηροδρομική γραμμή προχωρεί εδώ και αρκετά χρόνια με αργούς είναι αλήθεια ρυθμούς που πρέπει να βελτιωθούν.

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας στα πεδία της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού δεν είπε κουβέντα.
Προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία, ενδεικτικά, του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου κ.α.

Ως γνωστόν στην πατρίδα μας, κατά τις περισσότερες περιόδους διακυβέρνησης, και η τρέχουσα είναι μία από αυτές, πλεονάζουν οι εξαγγελίες διά των λόγων και καρκινοβατούν τα στρατηγικά σχέδια, οι πολιτικές προσέγγισης των στόχων και η αποτελεσματική υλοποίηση έργων.

Ο κ. Τσίπρας καλείται να αποδείξει ότι μπορεί, όσο χρόνο θα είναι ακόμη Πρωθυπουργός, να αφήσει κάτι συγκεκριμένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Φθιώτιδα και τη Λαμία.

Εμείς, από τη δική μας πλευρά, θέσαμε έγκαιρα την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας, από τις ενδογενείς δυνάμεις της περιοχής, μέσα από συλλογικές, δημοκρατικές, τεκμηριωμένες και στιβαρές διαδικασίες, για τη συγκρότηση Στρατηγικού Σχεδίου με τίτλο:
«Φθιώτιδα 2030»
Έτσι ώστε η Φθιώτιδα να προχωρεί προς το μέλλον με ευρύτατα συμφωνημένο σχέδιο και όχι με αυτοσχεδιασμούς και «βάρκα την ελπίδα».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη