Γιάννης Σαρακιώτης: «Στους Δήμους της Φθιώτιδας αποδίδονται κτίρια των πρώην Ειρηνοδικείων»



Γιάννης Σαρακιώτης: «Στους Δήμους της Φθιώτιδας αποδίδονται κτίρια των πρώην Ειρηνοδικείων»
Ένα επιτακτικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Φθιώτιδας ικανοποιείται με την παραχώρηση κτιρίων καταργηθέντων Ειρηνοδικείων. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις παραχωρούνται αντιστοίχως στο Δήμο Μακρακώμης και στην Ελληνική Αστυνομία, όσον αφορά το πρώην Ειρηνοδικείο Αμφίκλειας-Ελάτειας κατόπιν της ψήφισης, σήμερα, της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.
Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε για το σκοπό που κατασκευάστηκε (Ειρηνοδικείο) και παρέμενε εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών. Πλέον, στεγάζοντας το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (πάγιο αίτημα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας), θα παρέχει άριστες υπηρεσίες στους πολίτες και θα προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αμφίκλεια.
Η θετική εξέλιξη επήλθε ύστερα από διαρκείς και επίμονες προσπάθειες. Μία εξ αυτών ήταν και η συνάντηση του Γιάννη Σαρακιώτη με τον Παναγιώτη Μελαχροινό, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 απ’ όπου και η φωτογραφία. Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης, είχε προωθηθεί η ιδέα εκμετάλλευσης των κενών δημοσίων κτιρίων της περιοχής της Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα των πρώην Ειρηνοδικείων.
Η εξαιρετική συνεργασία του Βουλευτή με το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίστηκε και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Υφυπουργού από την Αικατερίνη Παπανάτσιου, η οποία είχε καθοριστική συμβολή στη θετική έκβαση του ζητήματος. Αναμφισβήτητα, η παραχώρησή τους αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το στρατηγικό στόχο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη