Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφηκε στις 17 Ιουλίου 2017, στα γραφεία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας μεταξύ του ΦοΔΣΑ και της αναδόχου κοινοπραξίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κου Σωκράτη Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κου Νικολάου Ντίτορα, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων – Μελών του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ και πολλών αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΜΕΑ της Θήβας είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων.
Η δυνατότητά του να επεξεργάζεται τόσο προδιαλεγμένα οργανικά απορρίμματα όσο και σύμμεικτα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost καθώς και η συνδιαχείριση της λυματολάσπης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων το καθιστούν μοναδικό στην χώρα μας.
Παράλληλα κατασκευάζεται στην Φωκίδα η μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Επιπλέον ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ έχει υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση σειράς νέων έργων με προτεραιότητα τις ΜΕΑ & ΧΥΤΥ Χαλκίδας & Λαμίας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει δρομολογήσει έργα διαλογής στην πηγή για τους Δήμους – Μέλη του.
Όλα τα έργα έχουν δημόσια συγχρηματοδότηση με αποτέλεσμα την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κόστους λειτουργίας τους προς όφελος των πολιτών.
Θήβα : 18/07/2017

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη