Τη σύμβαση Κατασκευής Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ανατολικής Εισόδου Λαμίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης

Τη σύμβαση Κατασκευής Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ανατολικής Εισόδου Λαμίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης
Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ανατολικής Εισόδου Λαμίας» υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας.
Με το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 1.860.000€, θα κατασκευασθούν κατά μήκος της οδού Στυλίδας από τη Νέα Μαγνησία έως το τέρμα του σχεδίου της Μεγάλης Βρύσης, δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων μήκους 1.900 μ. και ως συνοδά έργα, δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων 750 μ. και δίκτυα ύδρευσης 1.500 μ. Θα κατασκευασθούν επίσης περί τα 100 φρεάτια υδροσυλλογής.
Με το ίδιο έργο θα κατασκευασθεί νέος ασφαλτοτάπητας, περί τα 22.000 τετραγωνικά μέτρα και νέα κρασπεδόρειθρα μήκους 3,8 χλμ, σύμφωνα με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της υδραυλικής μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.
Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι δέκα μήνες και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να περιορισθεί η όχληση των κατοίκων και των διερχομένων οχημάτων, καθώς πρόκειται για σημαντική οδική αρτηρία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης τόνισε πως «με το έργο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το μακροχρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων σε κάθε δυνατή βροχόπτωση, κατά μήκος της οδού Στυλίδας και του κινδύνου που δημιουργείται ιδιαίτερα για τα διερχόμενα οχήματα αλλά και για τους παρόδιους κατοίκους. Παράλληλα με την εκτέλεση του έργου και καθ’ όλο το μήκος του, ο Δήμος θα ανακατασκευάσει τα πεζοδρόμια με όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αναβαθμιστεί η  ανατολική είσοδος της πόλης από τον κόμβο της Ξηριώτισσας έως το τέρμα της Μεγάλης Βρύσης.»
       

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη