Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Παρεμβάσεις αναβάθμισης του οδικού δικτύου

Ξεκινούν τα έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας, προϋπολογισμού 1,5εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις τόσο για την συντήρηση όσο και για την επισκευή βλαβών και φθορών που έχει υποστεί σε συγκεκριμένα σημεία το οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας.

Οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν στην άρση καταπτώσεων, τον καθαρισμό τάφρων, την εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων, την αποκατάσταση βλαβών υφιστάμενων τεχνικών έργων, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωση λάκκων, τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στα τμήματα του Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου των δύο Δήμων: Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού του νομού Εύβοιας όπου έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες βλάβες.

Συγκεκριμένα:

α) Συντήρηση της εθνικής οδού υπ’ αρ. 77 στο τμήμα Στροφυλιά έως Ιστιαία – Αιδηψό, και ειδικότερα:

β) Επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, σε επιμέρους τμήματα μήκους από 30μ. έως 300μ., της επαρχιακής οδού υπ’ αρ. 22, είτε με πλήρη ανακατασκευή της οδοστρωσίας, είτε μόνο με ασφαλτόστρωση.

γ) Αποκατάσταση βλαβών του οδοστρώματος, σε επιμέρους τμήματα μήκους από 30μ. έως 300μ. μόνο με ασφαλτόστρωση στην επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 29 Αιδηψού – 2 Γιάλτρα – Λιχάδας, και ειδικότερα στο τμήμα μετά τον οικισμό Γιάλτρων.

δ) Αποκατάσταση βλαβών σωληνωτού οχετού απορροής όμβριων υδάτων επί της εθνικής οδού υπ’αρ.77 στη θέση Δερβένι, καθώς και σε σωληνωτούς οχετούς στο τμήμα από Μετόχι προς Φαράκλα της επαρχιακής οδού υπ’αρ.22. Ανακατασκευή τάφρου σε μήκος περίπου 300 μ. στην επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 22.

ε) Αποκατάσταση οποιασδήποτε άλλης βλάβης προκύψει στο επαρχιακό ή εθνικό δίκτυο εντός των ορίων των δύο παραπάνω αναφερομένων Δήμων.

στ) Τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στους ανωτέρω δρόμους.

Όλες οι εργασίες θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές, την εγκεκριμένη μελέτη και τις εντολές της επίβλεψης.

Για προσπάθεια συνολικής αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος τόσο στα συγκεκριμένα έργα. «Είμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα των δρόμων που εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες. Είναι απαρχαιωμένοι,  ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες προκαλούν σημαντικές φθορές. Ο στόχος είναι σταθερός και απόλυτος: Να δημιουργήσουμε ένα οδικό δίκτυο με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και εύκολης προσβασιμότητας. Είναι ακόμη ένας τομέας για τον οποίο γίνεται γιγάντια προσπάθεια να εξοικονομήσουμε πόρους και να παρεμβαίνουμε με γρήγορους ρυθμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη