Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων στη μείζονα αντιπολίτευση σχετικά με την ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο από 31-7-2017 Δελτίο Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης  που αναρτήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων
«Καλό το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί. Αυτή είναι η διαφορά μας.»
Ένα τμήμα της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελείται από τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αφού, ύστερα από πολλές παλινωδίες (απουσία από ψηφοφορία Δ.Σ., επίκληση πλάνης στη λήψη απόφασης της Ο.Ε. κλπ), κατάφερε να βρει κοινό τόπο, εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την προσωρινή ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων για τέσσερις (4) μήνες, αναφέροντας μάλιστα, για λόγους εντυπωσιασμού, ότι η ανάθεση έγινε «σε γνωστή εταιρεία». Πάλι καλά που δεν χαρακτήρισαν «μεγαλοεργολάβο», το συμπολίτη μας επαγγελματία!
Αναρωτιέται, τάχα, το πώς και γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι η «διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση» είναι η μόνη νόμιμη και διαφανής διαδικασία για την εξυπηρέτηση των αναγκών αποκομιδής, ύστερα από την βίαιη κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και την παρεμπόδιση λήψης απόφασης για την έναρξη ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Δεν αναρωτιέται και, βέβαια, δεν αναφέρει τίποτα για το ποιοι ευθύνονται και με τίνος την ανοχή ή και ενθάρρυνση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον τοπικό ναό της Δημοκρατίας, καταλύθηκε κάθε έννοια θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας και, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από την άποψη που ο καθένας έχει, καμία από τις παρατάξεις της μειοψηφίας δεν έχει καταγγείλει την πράξη της βίαιης παρεμπόδισης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου !!!
Άραγε, συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές;
Έτσι αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου;
Έτσι θεωρούν ότι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας;


Για να μην αναφερθούμε σε διαδικασίες του παρελθόντος, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, καλούμε όποιον θεωρεί ότι παραβιάστηκε έστω και κατ’ ελάχιστο η νομιμότητα ή ζημιώθηκε ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι δημότες του από εσφαλμένες επιλογές, να τις καταγγείλει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Κράτους και όχι, βέβαια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μετρήσει στο τέλος της ημέρας τα like που εισέπραξε.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους πρώην συμβασιούχους του Δήμου Λαμιέων, που μέχρι χθες οι ίδιοι κατηγορούσαν για ανικανότητα, αλλά ξαφνικά κατάλαβαν ότι μόνο με το καθεστώς των συμβασιούχων μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον, ας αναρωτηθεί ο καθένας:
Γιατί στο παρελθόν επιλέγονταν το καθεστώς των συμβασιούχων, ενώ υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού; Δεν έχουν απαντήσει ποτέ σε αυτό το ερώτημα.
Γιατί, ενώ μπορούσαν να διατηρήσουν ή να ανακτήσουν τις οργανικές θέσεις που χάθηκαν από το 2010 και μετά, παρέμειναν απλοί θεατές, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το Δήμο μας;
Γιατί κάποιοι παριστάνουν τον ανήξερο, ενώ γνωρίζουν ότι η παρούσα δημοτική αρχή, τηρώντας όλα όσα προβλέπονται, τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιεύτηκε  σε ΦΕΚ στις 30-11-2016 και ανέκτησε με τον τρόπο αυτό πενήντα μία (51) θέσεις προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών;
Γιατί κάποιοι αποσιωπούν το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ιανουάριο του 2017 ζήτησε την έγκριση πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των σαράντα πέντε (45) κενών οργανικών θέσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα, που αν και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν υπάρχει απάντηση μέχρι σήμερα;
Αυτοί που καταγγέλλουν σήμερα, γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν ότι η γνωστή «ρύθμιση Σκουρλέτη» δεν αφορά το Δήμο μας, αφού τη σύσταση των οργανικών θέσεων που εξασφαλίζει η ρύθμιση για όσους δεν είχαν την πρόνοια να το κάνουν, ο Δήμος μας την εξασφάλισε προ πολλού και ήδη εδώ και έξι μήνες έχει ζητήσει την έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Κύριοι της μείζονος αντιπολίτευσης, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν με σας: ή διαστρεβλώνετε για μια ακόμη φορά σκόπιμα την πραγματικότητα ως επαγγελματίες του είδους ή χρειάζεστε πολλή μελέτη για να κατανοήσετε αυτά που σας διαφεύγουν.
Δικό σας θέμα να επιλέξετε τη διαστρέβλωση ή την έλλειψη γνώσης. Επειδή, όμως, στοιχειωδώς οφείλετε να προστατεύετε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, καλό είναι να βάλετε και κάποια όρια στο αντιπολιτευτικό σας μένος, που ενίοτε οδηγεί και σε ετερόκλητες και περίεργες συμμαχίες, για τις οποίες ίσως να μην είσαστε και πολύ περήφανοι κάποια στιγμή.

Λίγο δύσκολο να είσαστε πάντα αρεστοί σε όλους και ταυτόχρονα να κάνετε καλό στον τόπο. Στον εαυτό σας ναι, στον τόπο όχι.
Επειδή εμείς ορκιστήκαμε να προστατεύσουμε το καλό του τόπου, καλό είναι να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι αυτό θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε με όποιο προσωπικό κόστος.
Εξάλλου, αυτή είναι και η διαφορά μας …

Από το Γραφείο Τύπου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη