Ιωάννης Σαρακιώτης – Μήνυμα προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων


Ιωάννης Σαρακιώτης – Μήνυμα προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο που έχει ανοίξει η ζωή μπροστά σας, άλλωστε κάθε ταξίδι στο αύριο, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, ξεκινάει με ένα μικρό βήμα στο σήμερα. Η επιτυχία όμως δεν εξαρτάται απολύτως από την ανακοίνωση των βάσεων και την εισαγωγή σας ή όχι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και του κόπου που έχετε καταβάλει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσετε να καταβάλλετε στην ενήλικη ζωή σας.
Ο ποιητής πολύ σοφά λέει: «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» γιατί κάθε δοκιμασία, επιτυχημένη ή όχι, αποτελεί δομικό στοιχείο που θα σμιλεύει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας και θα είναι οδηγός για τις μελλοντικές επιλογές σας. Η ζωή ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με την είσοδο σε κάποια σχολή, το αύριο όμως δεν περιμένει κι απαιτεί από εσάς εγρήγορση και διαρκή επαγρύπνηση στις προκλήσεις που θα απαντήσετε από εδώ κι εμπρός.
Έχετε όλοι σας τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μέχρι σήμερα προσπάθειά σας. Με αρωγό και σύμμαχο τις οικογένειές σας αλλά και την πολιτεία που οφείλει να σταθεί δίπλα σας σε κάθε βήμα, η σκέψη μου είναι μαζί σας και θα σας συνοδεύει σε όλα τα όμορφα που θα δημιουργήσετε από εδώ κι εμπρός! Και ποτέ μην ξεχάσετε: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη