Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου στη Στυλίδα


Ο ΥΠΑΑΤ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Δημήτρη Βέττα με αλιείς του Νομού Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Στυλίδας στη Στυλίδα, την προηγούμενη εβδομάδα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Στυλίδας κ. Ιωάννης Αθανασίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Παμπουκάκης Άγγελος, Φαρμάκης Δημήτρης και Λαχανάς Κώστας, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Ανατολικής Φθιώτιδας κ. Στέφανος Μωραΐτης και ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Μώλου κ. Αθανάσιος Βουρλιάς.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της ενιαίας εκπροσώπησης των αλιέων ως στοιχείο διεκδίκησης, προστασίας και εποπτείας (ενίσχυση θέσεων εποπτών αλιείας) των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, αλλά και θέματα που αφορούν στην προστασία του Μαλιακού κόλπου και των ιχθυαποθεμάτων. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι δυνατότητες των αλιευτικών συνεταιρισμών να ενταχθούν σε επενδυτικά προγράμματα, κάτι για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Από τους εκπροσώπους των αλιέων τέθηκε το θέμα των προστατευόμενων περιοχών και ιδιαίτερα της προστασίας του Λιβαρίου, του «μαιευτηρίου ψαριών» του Μαλιακού κόλπου.
Καταλήξαμε στην αναγκαιότητα επίλυσης αυτου του πολύ σημαντικού προβλήματος και στην γρήγορη διερεύνηση της δημιουργίας Φορέα Διαχείρισης του «Λιβαρίου», στον οποίο θα συμμετέχουν οι αλιείς του Μαλιακού κόλπου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΤΤΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη