«Η Αχαριστία , ο Διάολος και η ... Πανσέληνος», του Γιώργου Σμοκοβίτη


Η Αχαριστία , ο Διάολος και η ... Πανσέληνος
(Χρονογράφημα)
             ΓΙΩΡΓΟΥ  ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ                 

            Από τη Δικογραφία ενός αρχείου δύο – τρείς “ατάκες” στη Δίκη διαζυγίου μετά τη ... σύλληψη Ωραίας συζύγου να απολαμβάνει την ... Πανσέληνον  μακράν της συζυγικής της κλίνης από μπαλκόνι πολυτελούς ξενοδοχείου εντός του οποίου επί δίωρον «κεκλεισμένων των θυρών συν-εσκέπτετο μετά όλως τυχαίως συνευρισκόμενου εις τον ίδιον χώρον ωραίου και γεροδεμένου νέου». Μετά ταύτα η περι ης ο λόγος επέρασε στην ... επίθεση εναντίον του παραβιάζοντος τα απόρρητα των προσωπικών της δεδομένων και ... ανθρώπινων δικαιωμάτων της συζύγου πέραν του ότι ... βεβαίως ... υπαίτιος ήταν ο ... σύζυγος βεβαίως διότι ... δεν εδέχετο νέες γνωριμίες ... άλλων ανθρώπων της συζύγου του να αποτελούν μια “κοινωνική ευρύτερη παρέα ως ... άνθρωποι” που όλως τυχαίως ήταν πάντα επιλογής της ... συζύγου προδικάζουσας την απόλυτον αποδοχήν τους από τον σύζυγον και με ... πάντα αυστηρά αλλά μόνον  δικά της κριτήρια επιλογής τους. Επίσης τι είχε ανεχθεί επί χρόνια δεν λέγεται ... Βάσανο πολυτελούς διαβίωσης με όσες υποχρεώσεις αυτή συνεπάγεται για να ανταποκρίνεται σε ... καθήκοντα ανδρός με κοινωνική υψηλή θέση και πλούτη.
            Η κυρία είχε ορκιστεί εις την Εικόνα της ... Γρηγορούσας ότι μόνο από την ... τζίβα που χρησιμοποίησε για τον καλλωπισμό στήθους της ευρέθη μετά την ... βραδυά Πανσελήνου σημάδι από εμφανώς ... δαγκωματιά κάτω από το αριστερό ( σε ... κομμουνιστικό κοινοκτημοσύνης παραπέμποντος ... όχι δεξιό αλλά αριστερό) στήθος της και ουδέν έτερον προκύπτει ... εξ αυτού. Και ότι μόνο ... ρομαντικά για να ξεδώσει μια βραδυά από το άγχος ... ανταποκρίσεως της όσο γίνεται ως τέλεια σύζυγος ... ανδρός της , μετέβη εις μπαλκόνι με θέα την ... Πανσέληνον και μόνον εις την θέα της περιορίστηκε η όλη ... “επαφή” της με τον ... περιβάλλοντα   πράγματι ωραίον και πολύ – πολύ ευχάριστον χώρον. Τα υπόλοιπα , έλεγε , ήταν φαντασιώσεις του ... συζύγου της που έπασχε από ... μανία διαστρέβλωσης ... πραγματικότητας και το “επαναλάμβανε και άλλες φορές σε ... παρόμοιες περιπτώσεις” αλλά αυτή την φορά το ... παράκανε ... και μια απλή βραδυά Πανσελήνου την διαστρέβλωσε από υπαρξιακά του προβλήματα σε ... τεράστιο θέμα ακόμα και ... διαζυγίου. Και επειδή τη «στόλισε επ' αυτοφώρω» αντεπιτέθηκε γιατί την παρακολούθησε χωρίς να της έχει εμπιστοσύνη και έτσι μιλάει ένας που αγαπάει ακόμα και όταν αυτή τον απατάει, «ο άντρας σέβεται τη σύζυγό του είναι ... κύριος και δεν την προσβάλλει ποτέ».  Στο κάτω της γραφής τώρα το ... κατάλαβε δηλαδή τόσο αυτή ... κρυβότανε ... τόσο καιρό τα ίδια έκανε ... ή τόσο βλάξ ήταν αυτός και τώρα τη ... βγάζει και .... “στραβή στη ... συμπεριφορά της”;  Και ιδού οι ... σχετικές “ατάκες” με αφορμή την ... Πανσέληνο του Αυγούστου και καλόν θα ήταν κι' ένα μάτι ... ανοιχτό στην ... πρόληψη «τυχαίως ... ρομαντικής συνεύρεσης βραδυάς φαντασιώσεων ... Πανσελήνου...και διαστρέβλωσης προθέσεων συζύγου».
            1. « Η Αχαριστία σκότος και δεν φαίνεται πριν , αλλά πάντα αργά , γιατί πρέπει πρώτα να έχει εισπράξει από όποιον με κόστος του προσφέρει χωρίς κόστος της και επιπλέον λέει ότι δεν χρωστάει σε κανέναν για τίποτα. Γιατί αλλοιώς τι Αχαριστία θα ήταν αν αναγνώριζε ότι κάτι χρωστάει η ... έστω ... ένα μόνο ευχαριστώ για όσα εισέπραξε χωρίς άλλη ανταπόδοση».
            2. « Η Γρηγορούσα που ορκίστηκε , μαζί της να την έχει , κε. Πρόεδρε, εγώ δεν την χρειάζομαι ούτε άλλη Αγία, αφού ως Διάολο με παρουσιάζει. Τους όρκους τούς αφήνω στους ειλικρινείς όπως εκείνη. Γιατί ο Διάολος μόνο τα ψέμματα χαίρεται στις Αλήθειες είναι αλλεργικός είτε να τις λέει είτε να τις ακούει. Θυληκοί , άλλωστε, Διάολοι δεν υπάρχουν , γιατί όλες μόνο αλήθειες λένε. Αρσενικός ο Διάολος. «Ο» λέμε , δεν λέμε «Η» Διάολος ... γιατί μόνο άντρες λένε ψέματα. Διάολος γυναίκα δεν υπάρχει , γιατί ψέμμα από γυναίκα ούτε μια δεν λέει ούτε ένα μικρό τόσο δα ούτε ... βουνό ψέμμα. Κανένα ποτέ. Και με όρκο της».
            3. Και πρόσθεσε : «Θαυμάζω τη γεναιότητα της θρασυδειλίας της κ. Πρόεδρε , με όσα λέει, τώρα μακρόθεν και όχι ενώπιον προσώπου μου. Και βραβείο της αξίζει γιατί και ως φανερά πνιγμένη που πιάνεται από τα ... μακριά μαλλιά της , βρίζει ότι .... στραβή είναι , έχει προβλήματα και φταίει για όλα η στερηά και το λιμάνι που δεν μετακινείται». Όχι οτι στραβά αρμένισε το βράδυ της Πανσελήνου.

            Υ.Γ.   Η αναφορά σε κάθε ομοιότητα με πρόσωπα κλπ περιττή είναι,  όλα πραγματικά  είναι. Δεν είναι επιτρεπτή «ταυτοποίηση» από την δικογραφία του συντάξαντος τα έγγραφα συνηγόρου. Ο σύζυγος ήταν κοψοχέρης από φανατικός Παπανδρεϊκός διότι ... “είχε ήδη καταργήσει ως αξιόποινη τη ... μοιχεία” και δεν εχάρη την ... ποινή ... στη σύζυγο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη