Καταγγελία του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων Λαμίας για τις απολύσεις στο LIDL

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στα καταστήματα της Lidl.

Για ακόμα μια φορά η εταιρεία της Lidl προχωράει σε απολύσεις συναδέλφων. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύει το σκληρό της πρόσωπο.

Με το πρόσχημα ότι δεν πιάνονται οι στόχοι της εταιρείας εξαπολύει νέα επίθεση στους ήδη λίγους εργαζόμενους που έχει μειώνοντας ακόμα περισσότερο το προσωπικό, ακόμα 5 συνάδελφοι θα μείνουν άνεργοι και θα προστεθούν στη μεγάλη στρατιά των ανέργων.

Με αυτό τον τρόπο τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα τους λέει ότι θα μπορούσατε να είστε εσείς στην θέση τους, ότι είστε τυχεροί που δουλεύετε στην οικογένεια της  Lidl. Θέλει να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την εργασία σας.

ü   Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα που είναι στο ταμείο θα πρέπει να φορτώσουν και το μαγαζί.
ü   Την ώρα που φορτώνουν θα πρέπει και να το καθαρίζουν.
ü   Την ώρα που το καθαρίζουν θα πρέπει να είναι και λίγο σεκιούριτι.
ü   Την ώρα που θα είναι λίγο σεκιούριτι θα πρέπει να έχουν και το νου τους στο πάρκινγκ μήπως έχει βρωμίσει.
Όλοι μας έχουμε δει πως τρέχουν πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι σε αυτή την εταιρεία. Όλοι μας έχουμε ζήσει τις ατελείωτες ουρές αναμονής στα ταμία, αφού δεν υπάρχει προσωπικό. Αλλά η εταιρεία όχι μόνο δεν κάνει προσλήψεις, αλλά απολύει, μη ανανεώνοντας ακόμα 5 συμβάσεις που έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες.

Φτάνει σε σημείο να κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι δεν είναι παραγωγικοί και κάνει συναντήσεις  για να πείσει ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τους ζογκλέρ. Όταν κάποιος λέει χρειαζόμαστε και άλλα άτομα για βοήθεια, η απάντηση είναι μια πάντα: κάνε εσύ καλά τη δουλειά σου πρώτα και μετά βλέπουμε.

Αυτός είναι ο κορυφαίος εργοδότης της χρονιάς που μας έχουν ζαλίσει με τις διαφημίσεις τους. Αυτοί που απολύουν, που η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού είναι με μερική απασχόληση και με χαμηλό μισθό, αυτοί που κρατάν τους εργαζόμενους και μετά  τις 10 το βράδυ και όσο πάει  για να τελειώσουν οι δουλειές όταν το αργότερο το προσωπικό θα έπρεπε να φεύγει από τις 21:30.

Ιδού ο κορυφαίος εργοδότης της χρονιάς. Ιδού η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων σε όλο της το μεγαλείο που οραματίζεται η ΕΕ, η συγκυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αυτή είναι η ανάπτυξη του μέλλοντος που θέλουν.

Συνάδελφοι σηκώστε το κεφάλι και σκεφτείτε.

Πόσοι συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους στα καταστήματα της Λαμίας αλλά και της Lidl τα χρόνια της κρίσης.

Σκεφτείτε γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων και δικαιωμάτων μέσα στα ίδια τα καταστήματα.

Οργανωθείτε στο σωματείο για να παλέψουμε οργανωμένα αυτή την πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, αναλώσιμους στις ορέξεις των πολυεθνικών.

ü   Να διεκδικήσουμε σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.
ü    Να εμποδίσουμε τις απολύσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη