Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη στα «Θερμοπύλεια 2017»


«ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 23/9/2017 ώρα 20:00

Την τραγωδία «ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Τράντα, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Στερεάς Ελλάδος το Σάββατο 23/9/2017 και ώρα 20:00 στο ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017. Η παράσταση και η ομάδα προέκυψαν από τα εργαστήρια του προγράμματος «Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος» που εμψυχώνεται από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) του Πάντειου Πανεπιστημίου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) και ενισχύεται από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, «Θερμοπύλεια 2017», παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ».
Οι «Φοίνισσες» είναι μια σύνοψη του Θηβαϊκού κύκλου και διαχρονική καταγγελία των εμφυλίων αδελφοκτόνων συγκρούσεων. Η υπόθεση εξελίσσεται κατά την στιγμή που οι Αργείοι με τον Πολυνείκη ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά της Θήβας όπου βασιλεύει ο αδελφός του Ετεοκλής.  Οι «Φοίνισσες» είναι μια ομάδα παρθένων γυναικών που στάλθηκαν ως αφιερωματικό δώρο συγγένειας, από την Τύρο της Φοινίκης στο ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς και εγκλωβίζονται στην Θήβα λόγω της πολιορκίας, όπου μπροστά τους ξετυλίγονται τα γεγονότα της τραγωδίας.
«ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ»
Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης. Σκηνοθεσία, Διδασκαλία, Μελοποίηση, Όψις : Γιάννης Τράντας. Συμβολή στην διδασκαλία:  Δήμος Αβδελιώδης.
Τα του Δράματος Πρόσωπα: Ιοκάστη: Βάνα Αποστολοπούλου, Παιδαγωγός: Ευστάθιος Καστρίτης, Αντιγόνη:  Μαρία Γώγου, Πολυνείκης: Γιώργος Ζορμπάς, Ετεοκλής: Δημήτρης Φρούσιος, Κρέων: Δημήτρης Λεβέντης, Τειρεσίας: Ευστάθιος Καστρίτης, Μαντώ: Μαίρη Καβούρη, Μενοικέας: Κυριάκος Μπουμπούκης, Άγγελος Α’: Λευτέρης Λιανός, Άγγελος Β’: Ευστάθιος Καστρίτης, Οιδίπους: Δημήτρης Γατής. Φρουρός - Κορυφαίος: Τάσος Φρούσιος. Κορυφαίες Χορού Φοινισσών: Ανδριανού Μαρία, Αποστολοπούλου Βάνα, Γώγου Μαρία, Καβούρη Μαίρη, Κατούνια Ευαγγελία, Ξύδη Μαρία, Παπαγιαννάκη Νίκη, Τριπερίνα Σοφία, Τσάπρα Ευδοκία, Φρούσιου Γεωργία. Κλαρίνο: Αλέξανδρος Τσιμέκας. Κρουστά: Γιάννης Τράντας. Οι συντελεστές είναι από την Θήβα, την Λειβαδιά, τον Ορχομενό, την Άσκρη, την  Ιτέα, την Χαλκίδα και την Λαμία.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη