Ιστορική νίκη για Λαμία, 3-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη

Η Λαμία πέτυχε μια ιστορική νίκη στην Τρίπολη, τη πρώτη της στη Super League, επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα αποδίδοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο. Δεύτερη εντός έδρας ήττα σε τρία ματς για τους Αρκάδες που αποδοκιμάστηκαν.
Μια πολύ σημαντική νίκη που ταυτόχρονα είναι και ιστορική καθώς είναι η πρώτης της στη Super League Σουρωτή πήρε η Λαμία το Σάββατο το μεσημέρι στην Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 3-1.

Μάλιστα η νίκη αυτή ήρθε για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ σε συνδυασμό με ωραίο ποδόσφαιρο κάτι που ήταν και το πιο ευχάριστο για τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα οι Αρκάδες προβλημάτισαν σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς με την απόδοση τους, γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα και αποδοκιμάστηκαν και μάλιστα έντονα τόσο κατά την ανάπαυλα όσο και στη λήξη του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς ευνοούμενοι φυσικά και από το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 6' στη πρώτη τους καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

Στη συνέχεια πέτυχαν και ένα δεύτερο γκολ και μπόρεσαν να διαχειριστούν εύκολα το ματς δίνοντας χώρο στους Αρκάδες που προσπάθησαν να μειώσουν και να κάνουν κάτι καλό αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι η Λαμία στη μοναδική της φάση στο δεύτερο μέρος πέτυχε ένα ακόμη πανέμορφο τέρμα και το μόνο που έκανε ο Αστέρας ήταν να μειώσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το παρθενικό γκολ της Λαμίας στη Super League Σουρωτή πέτυχε ο Όμο ενώ οι Πίτι και Βάντερσον βρήκαν επίσης δίχτυα από πλευράς των φιλοξενούμενων. Για τον Αστέρα μείωσε ο Πασαλίδης στο 89'.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ (36' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά (64' Δουβίκας), Ισνάλντο (46' Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73' Κουτρουμάνος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βάντερσον, Κουκόλης, Ακόστα, Πίτι (67' Αναστασόπουλος).

Γκολ: 89' Πασαλίδης/6' Όμο, 25' Πίτι, 80' Βάντερσον

Δοκάρι:

Κίτρινες:  48' Καλτσάς, 58' Ιγκλέσιας, 80' Μουνάφο, 86' Γκοντό, 90' Τριανταφυλλόπουλος/43' Ακόστα,

Κόκκινη:

Και οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχοντας από μια ισοπαλία και μια ήττα στα πρώτα δυο παιχνίδια και θέλοντας το πρώτο τρίποντο στη σεζόν.

Δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα και απουσίες και χρησιμοποίησαν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες ενώ τόσο οι γηπεδούχοι του Αστέρα όσοι και οι φιλοξενούμενοι της Λαμίας παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 στην έναρξη της αναμέτρησης.

Δυο φάσεις, δυο γκολ η Λαμία

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στη πρώτη τους επίθεση ουσιαστικά. Ήταν το 6' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά με τον Πίτι η μπάλα πέρασε από όλους και ο Όμο με προβολή στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων έχοντας εξουδετερώσει τον Πασαλίδη έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Αστέρα θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η κεφαλιά του Καλτσά βρήκε στο δοκάρι. Ήταν το 12' όταν Ισνάλδο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιγκλέσιας στο δεύτερο δοκάρι έστρωσε την μπάλα στον Καλτσά κι αυτός με κεφαλιά - "ψαράκι" την έστειλε να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Η Λαμία βρήκε δεύτερο γκολ στην επόμενη καλή στιγμή της στο ματς. Στο 25' από κόρνερ του Αστέρα η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξε με τον Βασιλαντονόπουλο. Αυτός κυνήγησε την απομάκρυνση, πήρε τη μπάλα και τη γύρισε προς τον Πίτι. Ο Ισπανός έκανε το σουτ ο Αθανασιάδης απέκρουσε ασθενώς και με δεύτερη προσπάθεια από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 29' όταν ο Μανιάς βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας τον νίκησε. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ιγκλέσιας μετά από φάουλ του Ισνάλδο δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Έδωσαν χώρο οι φιλοξενούμενοι

Ο Στάικος Βεργέτης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του καθώς από το 36' έβγαλε από το ματς τον Σίλβα και πέρασε στη θέση του τον Γκοντό ενώ ο Καλτσάς πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας. Παρόλα αυτά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά.

Η Λαμία θα μπορούσε να κάνει το 3-0 στη τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρος. Ο Πίτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων εκτέλεσε το φάουλ ο Βασιλαντωνόπουλος έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κτύπησε στον Πασαλίδη, άλλαξε πορεία και σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βεργέτης έριξε στο ματς τον Πάμπλο Μάσα σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Από την πλευρά της η Λαμία έδωσε και άλλο χώρο στον Αστέρα και προσπαθούσε να κρατάει το μηδέν στην άμυνα της και να βγαίνει σωστά στην αντεπίθεση.
Γκολάρα από Βάντερσον

Ο Αστέρας στο 55' θα μπορούσε να μειώσει το σκορ όταν μετά από σέντρα έξω από την περιοχή ο Καλτσάς προσπαθεί να στείλει με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε.

Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν το τρίτο γκολ της Λαμίας. Ο Βάντερσον κέρδισε φάουλ στο 80' και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του. Απευθείας εκτέλεση από τον Βραζιλιάνο με το αριστερό και η μπάλα στο γάμα του Αθανασιάδη.


Αστέρας - Λαμία 1-3 (goals) από greeksuperleague


Το μόνο που κατόρθωσε να κάνει ο Αστέρας ήταν να μειώσει στο 89'. Ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πασαλίδης ολομόναχος στο κέντρο της "κυανόλευκης" άμυνας έπιασε την κεφαλιά για το τελικό 3-1.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Καλτσά στο 12'. Έξι λεπτά μετά το γκολ της Λαμίας ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Αν σε εκείνο το σημείο γινόταν το 1-1 η εξέλιξη της αναμέτρησης θα ήταν τελείως διαφορετική.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γεώργιος Μπλάνας από τη Μεσσηνία. Πολύ καλή η διαιτησία του. Χωρίς λάθη, κοντά στις φάσεις ενώ αρκετά καλή ήταν και η παρουσία των βοηθών του.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πίτι. Μια ασίστ και ένα γκολ για τον "μαέστρο" της Λαμίας ο οποίος μέχρι το 65' που έγινε αλλαγή ήταν ο καλύτερος των 22 στον αγωνιστικό χώρο. Θα προσφέρει πολλά στη προσπάθεια της Λαμίας.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι φίλοι της Λαμίας που βρέθηκαν στη Τρίπολη. Μπορεί να μην ξεπερνούσαν τους είκοσι αλλά ήταν εκεί. Παρόντες στη πρώτη νίκη της ομάδας τους στη Super League και την πανηγύρισαν με τη ψυχή τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αστέρας. Για πρώτη φορά δυο σερί εντός έδρες ήττες για τον Αστέρα με τους Αρκάδες να έχουν και πολύ κακό πρόσωπο όπως και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
http://www.sport24.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη