Επίκαιρη Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς σχετικά με τον ΠΕΣΔΑ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ

Είναι γνωστό πως μετά από διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (959 / 22672 / 11- 2 - 2016 ) αναλάβατε και ασχοληθήκατε με την διαμόρφωση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Σε αυτή την βάση, προχωρήσατε, ζητήσατε Τοπικά σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων από τους Δήμους και μετά από επεξεργασία φέρατε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Τα όργανα της Περιφέρειας κατέληξαν κατά πλειοψηφία ( με δική μας διαφορετική γνώμη ) και έστειλαν κεντρικότερα τις σχετικές αποφάσεις τους.

Πριν λίγο διάστημα, όμως δημοσιοποιήθηκε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ( Ε Τμήμα, 923/ 2017 ), με αφορμή τον Σταθμό μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων του Δήμου Ερέτριας, όπου αναγνωρίζεται σαν αρμόδιος για την κατάρτιση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Α.Ε και στην ουσία ακυρώνεται ο σχεδιασμός που το Περιφερειακό Συμβούλιο Ψήφισε.

Έτσι, πολλά έργα, που περιέχονταν σε αυτόν, παραμένουν μετέωρα.

Έχετε ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό ζήτημα ;

Αν ναι, θα επιθυμούσαμε να γνωρίσουμε τις θέσεις και τις προθέσεις σας πάνω σε αυτό.

25-09-2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Share on Google Plus

About Lamia Times

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *