Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την οικολογική καταστροφή στη Νότια Καρυστία λόγω των αιολικών πάρκων


Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την οικολογική καταστροφή στη Νότια Καρυστία λόγω των αιολικών πάρκων.
Το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής λόγω της κατασκευής αιολικών πάρκων στην Νότια Καρυστία η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή Δικτύου NATURA, έφερε στην Ευρωβουλή με σημερινή Γραπτή του Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Η Γραπτή αυτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται μετά από σειρά παρεμβάσεων του Νότη Μαριά για το θέμα των αδειοδοτημένων ή σχεδιαζομένων αιολικών πάρκων και της οικολογικής καταστροφής στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας καθώς και του ξεπουλήματος της δημόσιας γης στις διάφορες πολυεθνικές τόσο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της συντονιστικής επιτροπής Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας στις 23/4/2017, όσο και ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25/4/2017.
Στην Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «η Ν.Καρυστία είναι περιοχή του Ν. Εύβοιας με  σπάνια βιοποικιλότητα και πολλά σπάνια είδη αρπακτικών πτηνών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Οι βραχώδεις σχηματισμοί  του βουνού Όχη  με τα καταπράσινα φαράγγια δημιουργούν τοπίο μοναδικό. Τα προβλήματα στην περιοχή ξεκίνησαν όταν οι Ελληνικές Αρχές την χαρακτήρισαν  ταυτόχρονα προστατευόμενη περιοχή και περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας!!. 42 αιολικά πάρκα ισχύος 700MW σχεδιάζονται να εγκατασταθούν στην περιοχή. Αυτός ο αριθμός αιολικών σταθμών είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας  με την ίδια έκταση πόσο μάλλον όταν αυτή η παράβαση αφορά περιοχή NATURA».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η κατασκευή νέων δρόμων για τη μεταφορά ανεμογεννητριών στις κορυφές της Όχης θα διαταράξει την υδρολογική ισορροπία και θα εξαφανίσει πηγές. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι πυλώνες που γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επειδή η λειτουργία των ανωτέρω αιολικών πάρκων παραβίαζει κατάφορα τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία της υγείας των κατοίκων καθώς και του περιβάλλοντος, όταν μάλιστα η Ν.Καρυστία προστατεύεται ως NATURA, Ερωτάται η Επιτροπή, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να εφαρμοστεί η οικεία νομοθεσία της ΕΕ και να αποφευχθεί η καταγγελόμενη τεράστια ανωτέρω οικολογική καταστροφή που θα επιφέρει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον».

Ακολουθούν τα σχετικά βίντεο με τις ως άνω παρεμβάσεις του Νότη Μαριά για τη Ν. Καρυστία:
https://www.youtube.com/watch?v=dQsHx6H6Iww

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη