Μήνυμα του Γιάννη Σαρακιώτη εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Γιάννη Σαρακιώτη εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς
Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών και θα ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά τα βιβλία ήδη περιμένουν στις σχολικές αίθουσες για να διανεμηθούν, κάτι που είναι βεβαίως αυτονόητο αλλά που τα προηγούμενα χρόνια οι τότε κυβερνήσεις και οι εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας δυστυχώς έβαζαν πάντοτε σε δεύτερη μοίρα καθιστώντας το σύνολο της εκπαίδευσης έρμαιο στα χέρια της τύχης! Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης το γεγονός πως για πρώτη φορά οι δομές της Ειδικής Αγωγής είναι πλήρως στελεχωμένες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όχι μόνο γιατί κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας αλλά κυρίως γιατί γνωρίζουμε πως ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να έχει πάντοτε αφετηρία του ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα για τα οποία κάποιοι αδιαφορούσαν πλήρως.
Η Δημόσια Παιδεία, μετά από τις αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό τόσο της νομοθεσίας όσο και των δομών της, είναι σε θέση να παρέχει περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες στη μόρφωση αλλά και περαιτέρω, στην εξέλιξη κάθε μαθητή αλλά και κάθε εκπαιδευτικού. Η παρούσα Κυβέρνηση επιθυμεί και θέλει να επενδύσει στην αληθινή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση γιατί το μέλλον της χώρας μας είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με αυτή κι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε οικοδομήματος που θέλει να χτίσει για το αύριο.
Οι μαθητές έρχονται στο επίκεντρο της Δημόσιας Παιδείας και η προσοχή όλων στρέφεται πια στην εκπαίδευση που παρέχει νέα, ολοκληρωμένα και σύγχρονα εφόδια γι’ αυτούς. Οι προκλήσεις του αύριο είναι ήδη εδώ και δεν περιμένουν ούτε συγχωρούν καθυστερήσεις κι αναβολές, η πολιτεία οφείλει και θα δώσει στους μαθητές κάθε εφόδιο που θα τους εξασφαλίσει τα απαραίτητα γι’ αυτούς εργαλεία αλλά και πλεονεκτήματα στο διεθνές και παγκοσμιοποιημένο πια περιβάλλον παιδείας αλλά κι εργασίας.
Οι Δάσκαλοι, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος της Παιδείας στη χώρα μας, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν όχι μόνο απέναντι στους μαθητές του σχολείου τους αλλά και στην ίδια την Πατρίδα τους. Αν θεωρήσουμε σωστή τη διαπίστωση του καθηγητή Λιαντίνη, πως Δάσκαλος είναι αυτός που μεταμορφώνει τον εγκέφαλο του ζώου σε νου ανθρώπου, τότε η συναίσθηση της ευθύνης που προαναφέραμε γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γι’ αυτό και η Κυβέρνηση στέκεται και πάντα θα είναι αρωγός στο πλευρό των Εκπαιδευτικών. Ας πούμε πια τα πράγματα με το όνομά τους, το έμψυχο διδακτικό προσωπικό είναι ο πρώτος και σημαντικότερος δημιουργός σκεπτόμενων ανθρώπων, αυτών που η Ελλάδα χρειάζεται για βγει από τα αδιέξοδα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν.
Η ευχή μας είναι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική για τους μαθητές και για όλο το προσωπικό που την υπηρετεί και να τελειώσει έχοντας μόνο θετικό πρόσημο να προσδώσει στην ελληνική κοινωνία.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη