ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Με απειλές δε στήνεται Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Με απειλές δε στήνεται ΠΦΥ
Μόνο θυμό και οργή προκάλεσαν οι νέοι εκφοβισμοί και απειλές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας προς το σύνολο των ιατρών της χώρας, που αυτή τη φορά βρήκαν τον εκφραστή τους στο πρόσωπο του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Σταμάτη Βαρδαρό.
Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Βαρδαρός σημείωσε ότι από μισθολογική άποψη «τα κίνητρα (για πρόσληψη ιατρών στα ΤΟΜΥ) είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, ιδίως αν τα συνυπολογίσεις με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, που θα είναι συμβάσεις πολύ χαμηλότερης αποζημίωσης από αυτές που ισχύουν μέχρι σήμερα».
Πρόκειται για απ'ευθείας εκφοβισμό των εργαζομένων, συμβεβλημένων ιατρών, αλλά και των νέων ιατρών που περιμένουν τη νέα σύμβαση, καθώς ξεκάθαρα τονίζει πως όποιος δε δηλώσει πρόθεση για διορισμό στα ΤΟΜΥ σύντομα θα έχει σύμβαση, όχι με δέκα ευρώ μεικτά (3 ευρώ καθαρά) ανά ασθενή, αλλά με πολύ λιγότερα! Φυσικά αυτές οι απειλές και εκφοβισμοί λαμβάνουν χώρα επειδή ελάχιστοι ιατροί έχουν δηλώσει πρόθεση διορισμού στα ΤΟΜΥ και το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Επειδή όμως ο εκφοβισμός των εργαζομένων διώκεται ποινικά, αναμένουμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης και τις έντονες αντιδράσεις του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, την στήριξη των υπολοίπων ενώσεων και ομοσπονδιών εργαζομένων καθώς και την άμεση παραίτηση του γενικού γραμματέα του Υ.Υ. κ Βαρδαρού.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη