Το Καρπενήσι στη Σεούλ – Η ώρα της παγκόσμιας διάκρισης

Το Καρπενήσι στη Σεούλ – Η ώρα της παγκόσμιας διάκρισης
Στη μακρινή Σεούλ βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) για το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Καρπενησίου ο μελετητής Αρχιτέκτονας Ανδρέας Λαμπρόπουλος .Το έργο της ανάπλασης  πέτυχε μια από τις τρεις πρώτες διακρίσεις ανάμεσα σε  76 πόλεις από 28 χώρες. Το έργο παρουσιάστηκε αναλυτικά  από τον κ. Λαμπρόπουλο, σχολιάστηκε και συζητήθηκε, ενώ έτυχε ιδιαίτερης μελέτης και ευμενούς σχολιασμού από κορυφαίους  αρχιτέκτονες μιας και κέρδισε και την ιδιαίτερη αναφορά της κριτικής επιτροπής που εστίασε στη λειτουργικότητα των έργων που έγιναν στο εμπορικό κέντρο του δήμου  και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους. Συγκεκριμένα, η επιτροπή αναφέρει:
«Προσεκτικά σχεδιασμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια που μεταμορφώνουν την εικόνα των κεντρικών δρόμων μίας ορεινής πόλης, ενθαρρύνοντας τους πεζούς και ελαχιστοποιώντας την κυριαρχία του αυτοκινήτου. Η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης βελτιώθηκε σημαντικά, ειδικά για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ τα θερμαινόμενα πεζοδρόμια διασφαλίζουν την πρόσβαση ακόμη και σε συνθήκες χιονιού και πάγου. Η εγκατάσταση γραμμών τυφλών βελτιώνει ακόμη περισσότερο την προσβασιμότητα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης».
Στην τελετή απονομής της βράβευσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Βασίλης Φακίτσας  και ο αρχιτέκτονας  κ. Ανδρέας Λαμπρόπουλος . 
Το έργο  της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Καρπενησίου ξεκίνησε το 2011 και χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ. Το έργο δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο. Αυτός  ήταν ο στόχος και το όραμα του τότε Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και όλων όσων πίστεψαν στο έργο και κατάφεραν την ολοκλήρωση του. Το βραβείο προσθέτει αξία και δίνει ποιότητα στο τουριστικό προορισμό της πόλης του Καρπενησίου.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον αρχιτέκτονα και τη μελετητική του ομάδα, την τεχνική υπηρεσία του δήμου  για την επίβλεψη του έργου, τη διαχειριστική αρχή για την άριστη συνεργασία και τη ροή της χρηματοδότησης και τους κατασκευαστές του έργου. Το βραβείο  ανήκει σε όλους τους δημότες μας που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια.









Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη