Γιάννης Σαρακιώτης: «Να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αταλάντης»


Γιάννης Σαρακιώτης: «Να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αταλάντης»
Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης με θέμα την υποστελέχωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αταλάντης.
Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος, σημειώνεται ότι το μουσείο «αποτελεί ένα χώρο-πρότυπο για την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας φιλοξενώντας τεράστιας σημασίας αρχαιότητες του Πολιτισμού της Λοκρίδας» και επισημαίνεται ότι «παραμένει κλειστό κατά την παρούσα – υψηλής τουριστικής κίνησης – χρονική περίοδο εξαιτίας της ανεπαρκούς στελέχωσής του, ενώ ο μοναδικός φύλακας πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί κατά τους προσεχείς μήνες».
Το επιστημονικό ενδιαφέρον είναι δεδομένο και οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης αρκετά σημαντικές. Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Σαρακιώτης ζητά την εξεύρεση λύσης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου της απαξίωσης του μουσείου και της υπονόμευσης των προοπτικών της περιοχής.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη