Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας: Με μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας: «Ρουμελιώτες Αγωνιστές του 1940»

Με μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση, εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση φωτογραφίας: «Ρουμελιώτες Αγωνιστές του 1940», που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας, με τη πολύτιμη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στο κατάμεστο ισόγειο του εμβληματικού κτιρίου της Περιφέρειας, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Ανιπεριφερειάρχης και συνδιοργανωτής Ε. Καραϊσκος, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου π. Αντιδήμαρχος Δ. Κυρίτσης, η  π. Βουλευτής Ε. Μακρή-Θεοδώρου, ο Περ/κός Δ/ντης Εκπ/σης  Χ. Δημητρίου, η Προϊσταμένη Επιστημονικής Καθοδήγησης Ε. Μπενιάτα, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Αφροδίτη Θεοδώρου.
Τη βραδιά επιμελήθηκε και παρουσίασε η Γραμματέας του Συλλόγου ποιήτρια κ. Ξανθή Κουτσογιάννη, η οποία στο καλωσόρισμά της  τόνισε ότι με αυτή τη συλλογή φωτογραφιών, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο κατάλογο φωτογραφιών του έπους του ‘40, καθώς και με την αναφορά των ονομάτων των Φθιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Μέτωπο, θελήσαμε όχι μόνο να τιμήσουμε τον ανώνυμο, τον άγνωστο στρατιώτη του ‘40 αλλά να προσεγγίσουμε κάθε αγωνιστή, κάθε ιστορία και κάθε προσωπικότητα χωριστά.
Στη συνέχεια η κ. Κουτσογιάννη, ο Δ/ντης του Α’ Δημ. Σχολείου κ. Νίκος Κοντογιάννης και η μαθήτρια Ελένη Νταρλαδήμα, πρόσφεραν συγκινητικές στιγμές απαγγέλοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία σπουδαία ποιήματα, ξεκινώντας με αυτά των συμπολιτών μας Κ. Αβραάμ & Β. Αποστολόπουλου, σε μουσική επένδυση της κιθάρας του δεξιοτέχνη Κ. Νέλλα.
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης το κοινό απόλαυσε ένα μουσικό ταξίδι στη μνήμη, με αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσαν υπέροχα οι μαθήτριες του Κώστα Νέλλα στο Φθιωτικό Ωδείο:  Μαριάννα Αγγελακάκη, Ιωάννα Δρούγα, Βάσια Κωνσταντακοπούλου, Ιωάννα Μπεσλεμέ, Νικόλ Σάββα και Βάσω Φέκα.
Ακολούθησε η περίηγηση των επισκεπτών στο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο της επιβλητικής έκθεσης που θα διαρκέσει ως τις 15/11 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00).















Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη