Λαμία-Πλατανιάς 2-0

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και δύο όμορφα γκολ του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου που παίζει δανεικός από την ΑΕΚ στη Λαμία, οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Πλατανιά με 2-0 και πήραν τρεις σημαντικούς βαθμούς 
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στα πρώτα 20 λεπτά και τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν "στροφές" στη συνέχεια και να απειλούν την αντίπαλη εστία. Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στo ξεκίνημα. Στο 14΄  το πρώτο σουτ του ματς, έγινε από τους γηπεδούχους και τον Νίκο Αναστασόπουλο που απείλησε έξω από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Κοκκαλάς. Στο 17΄ ο Όμο έπιασε κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή ωστόσο η μπάλα πέρασε εκτός εστίας σε μία καλή ευκαιρία της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ.
Από το 20΄ και μετά όμως ο Πλατανιάς άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα και να κερδίζει περισσότερες μπάλες στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να απειλήσει και να βρεθεί κοντά στο γκολ.Στο 34΄ σουτ του Ντεβέσα χωρίς δύναμη, δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο παρόλο που ήταν από καλή θέση μέσα στην περιοχή.
Τρία λεπτά αργότερα  ο Γκρζέλτσακ, μετά από πάσα του Στάθη, δοκίμασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλόκαρε με δυσκολία ο Παπαδόπουλος. Στους Κρητικούς ανήκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα και μάλιστα διπλή. Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 45λέπτου, ένα σουτ του Ντεβέσα σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κρος έπιασε νέο σουτ, με "εξουδετερωμένο" τον Παπαδόπουλο  όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να ανοίγει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 50΄ ο  Ντικαμονά έκανε φάουλ στον Ακόστα, ο Μπλάνας άφησε το πλεονέκτημα  και έτσι έγινε κάτοχος της μπάλας ο Βασιλαντωνόπουλος, που μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στοχεύοντας σωστά, στην κλειστή γωνία του Κοκκαλά.  Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του διαιτητή να δώσει το πλεονέκτημα αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που κέρδισε στη συνέχεια και την κατοχή. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιέσουν σωστά και να μην δημιουργούν φάσεις στην αντίπαλη εστία.
Όσο ο χρόνος κυλούσε, το παιχνίδι έπαιρνε μία "άγρια ομορφιά", με τον Πλατανιά να ανεβαίνει ψηλά και τη Λαμία να κλέβει πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Πλατανιάς πήρε την κατοχή της μπάλας, με τον Παράσχο να "ανακατεύει" την τράπουλα αλλά η Λαμία αμύνθηκε εξαιρετικά και  δεν απειλήθηκε με αποτέλεσμα να κρατήσει το προβάδισμα ως το τέλος της αναμέτρησης. Μάλιστα στις καθυστερήσεις (93΄) ο Βασιλαντωνόπουλος πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ένα δικό του προσωπικό... πάρτι.
Οι συνθέσεις των ομάδων:  
ΛΑΜΙΑ :Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (56΄) , Ακόστα (85΄Φράγκος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (80΄ Τσούκαλος)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Ζακ, Ντικαμονά, Καρυπίδης (80΄ Δημούτσος), Στάθης, Σκαντουρέλι, Πλιάτσικας (64΄ Κοροβέσης), Πατράλης, Ενσικούλου, Ντεβέσα (72΄ Παπανικολάου), Γκρζέλτσακ.
Το ταμείο του αγώνα
Η Λαμία πήρε δίκαια τη νίκη, καθώς παρουσιάστηκε πιο... ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον Πλατανιά που έχουν τους ίδιους στόχους. Επίσης, η εμφάνιση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του.
Αυτός που έκρινε το παιχνίδι
Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης και μόνιμη απειλή από τα δεξιά. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ήταν το Α και το Ω της Λαμίας και  έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα"  με τα δύο γκολ που πέτυχε.
Τα πλάνα των προπονητών
Ο Παράσχος χρησιμοποίησε σχηματισμό 3-5-2 με τον  Ντεβέσα πίσω από τους Εσνικούλου και Γκρζέλακ. Αντίθετα η  Λαμία του Μπάμπη Τεννέ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τους  Όμο, Αναστασόπουλο στα χαφ να κάνουν εκπληκτική δουλειά και να κερδίζουν πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Ο Πλατανιάς είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει χάρη στην ιδιαίτερα καλή ανασταλτική συμπεριφορά των παικτών της Λαμίας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε πολύ ένταση στους δυο πάγκους και παρατηρήσεις από τον Μπλάνα εκατέρωθεν, ενώ αποβλήθηκαν οι δύο γενικοί αρχηγοί των ομάδων αλλά και ο Παράσχος στο 84΄.

http://www.sdna.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη